I Strömstad gikk meldingene onsdag ut på trengsel i butikkene, på polet og sneglefart i trafikken.

To mil før riksgrensen hadde svenske myndigheter stengt den ene kjørebanen over Svinesundsbrua, noe som har ført til ytterligere problemer i trafikken.

I rundkjøringen ved det første polutsalget på vei inn til Strömstad er det nesten umulig å komme gjennom.

— Vi har døpt den Polsirkelen, sier stasjonsbefal hos Strömstadspolisen, Tage Ödlund med et lurt glimt til Fredriksstad Blad.

Lei flatfylla

Politiet i Strömstad er blitt lei den norske flatfylla skjærtorsdag, og i år som i fjor holder polet stengt og sentrum stenges for trafikk. Da topper det seg med fyll og bråk fra tilreisende norsk ungdom.

I fjor ble skjærtorsdagsfeiringen en travel dag for politiet i Strömstad. 20 nordmenn ble pågrepet og måtte tilbringe en ufrivillig natt i fyllearresten, mens rundt 50 nordmenn ble bøtelagt for å ikke ha brukt bilbelte mens de rånet seg gjennom sentrum av byen.

Nachspiel i Halden

Etter at fjorårets festing og råning i Strömstad var unnagjort satte nordmennene kursen tilbake mot Norge, noe særlig Halden fikk merke. De fleste samlet seg på torget i byen og festet videre i de små timer.

Også i Svinesund er det mange kjøpeglade nordmenn i dagene før påske, men det er Strömstad med sin trange innfartsåre som får de største trafikale problemene.

Rundt 8000 til 10.000 nordmenn kommer til å ta veien over grensen skjærtorsdag for en ørliten harry-handel.

Skjerpet kontroll

Svinesund er ikke som Strömstad. Der er det ikke bråkmakerne man er mest redd for, men smuglere som ser sitt snitt til å operere på dager med stor utfart.

Et sted mellom 10.000 til 15.000 biler vil passere Svinesund daglig i påskeuken.

Tollvesenet har allerede gått ut og varslet skjerpede kontrollrutiner på de største utfartsdagene.

(©NTB)