Plukket ut ofre på 84 og 90 år

De to Sotra-kvinnene på 84 og 90 år ble svindlet for 45.000 kroner. Fredag ble to rumenske brødre og en svoger varetektsfengslet. En av dem gråt i tinghuset.

8. FEBRUAR: Her er de to mennene i ferd med å skaffe seg koden til den 84 år gamle kvinnens visakort. De stjal kortet og svindlet henne for over 24.000 kroner.
I AKSJON: Mennene lurte den 84 år gamle kvinnen for over 24.000 kroner etter at de stjal bankkortet hennes. De fulgte med henne da hun handlet og skaffet seg koden til Visa-kortet.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

6. februar ble en 90 år gammel kvinne frastjålet bankkortet sitt på Sartor senter. Tre rumenske menn i 30— og 40-årene var sammen om å skaffe seg koden hennes og stjele kortet. To av dem er brødre og en av dem svoger.

Stjal kortet, tok ut 9900

De gikk rett til Nordeas minibank på senteret. Der tok de ut 9300 kroner. Noen timer senere kjøpte de Spend on-gavekort på Narvesen i Bergen til en verdi av 12.276 kroner.

To dager etterpå ble en 84 år gammel kvinne lurt på et annet kjøpesenter. Mennene tok ut 9900 kroner fra hennes konto og kjøpte gavekort i to bergensbutikker for 14.220 kroner.

Så kom tårene

I Bergen tingrett beklaget to av mennene og innrømmet skyld. De har opplyst at de kom til Norge i begynnelsen av februar for å søke arbeid. Begge har små barn som de er bekymret for i hjemlandet. Den ene av dem tok til tårene i tinghuset.

Han var synlig preget etter å ha svindlet de to Sotra-kvinnene på 84 og 90 år.

bt.no har vært i kontakt med den ene kvinnen. Hun synes saken har vært en stor belastning.

To av mennene ble varetektsfengslet i fire uker fredag formiddag. Den tredje får spørsmålet behandles noe senere.

Saken kan utvides

Politiet opplyser at de arbeider med å sjekke ut om flere kriminelle forhold kan knyttes til dem. De tviler nemlig på at mennene kom til Norge utelukkende for å arbeide.

— Det er tidlig i etterforskningen. Vi har fått inn flere andre anmeldelser som muligens kan knyttes til disse tre. Dessuten kan det være at de står bak tilsvarende forhold andre steder i landet, sier Kari Trones, politiadvokat ved Hordaland politidistrikt.

Advokat Steinar Moritz Andersen er forsvarer for den eldste av de tre, en 42 år gammel mann.

— Min klient har ikke forklart seg for politiet, men har gitt en form for forklaring som bør utdypes. På den bakgrunn var det ikke overraskende at han ble varetektsfengslet.

Innser han har gjort noe galt

Advokat Knut Harald Braathen forsvarer en 33 år gammel mann.

— Min klient er samarbeidsvillig og vil ha saken avgjort på enkleste måte i rettssystemet. Han er i en vanskelig situasjon, men innser at han har gjort noe galt som han skal straffes for.

- Hva tenker du om at politiet opplyser om at saken mot dem kan bli mer omfattende?

— Foreløpig handler denne saken om det som står i siktelsen. Man kan ikke ha folk i varetekt fordi andre ting kan ha skjedd, sier Andersen.

Fredrik Verling er forsvarer for den tredje mannen. Også han ble varetektsfengslet i fire uker, men anket avgjørelsen.

— Fengslingen ble blant annet begrunnet med at siktelsen kan bli utvidet. Man kan ikke varetektsfengsle mennesker og vise

Publisert