Den nye greske koalisjonen har laget et regjeringsprogram som nyhetsbyrået Reuters har fått tilgang til. De tre koalisjonspartnernes nye program med lettelser i det greske spareprogrammet kommer trolig til å møte stor motstand allerede torsdag, da EU-landene møtes til toppmøte i Brussel.

Krisepakken på 130 milliarder euro har reddet Hellas fra konkurs, men følges av krav om omfattende kutt og sparetiltak — tiltak som møter stor motstand i Hellas.Eurosonelandene har åpnet for noen lettelser i vilkårene, men ingen store endringer. Ifølge programmet Reuters har sett, ønsker den nye regjeringen også mer tid på å få ned budsjettunderskuddet.

- Det generelle målet er ingen ytterligere reduksjon i lønninger eller pensjoner og ingen flere skatter, heter det i programmet Reuters siterer fra.

Det er konservative Nytt demokrati, sosialistpartiet PASOK og småpartiet Demokratisk venstre som har dannet en koalisjon i Hellas.

Den såkalte troikaen av eksperter fra Det internasjonale pengefondet IMF, EU og Den europeiske sentralbanken kommer snart til å være på plass igjen i Aten for å drøfte de økonomiske forholdene og gjennomføringen av reformer. Uten et OK-stempel fra troikaen blir det ingen nye utbetalinger av krisepenger.