Utleieoversikten til Utleiemegleren for mai viser at høysesongen på leiemarkedet er i full gang, med nye prisrekorder i Oslo for de minste leilighetene.

Det har aldri tidligere blitt registrert en så høy snittpris for ett— og toroms utleieleiligheter i Oslo, skriver Utleiemegleren i en pressemelding.

I mai kostet det rekordhøye 8381 kroner i snitt å leie en ettroms leilighet i Oslo, en kraftig oppgang på 12,4 prosent fra måneden før.

Sammenlignet med mai i fjor, er det en oppgang på 8,3 prosent.

- Uvanlig stort prishopp

— Det er et uvanlig stort prishopp fra en måned til en annen for sesongen. Det viser rett og slett at det er en eksplosiv etterspørsel etter utleieboliger i Oslo, sier kommunikasjonssjef Nikolaos Farmakis i Utleiemegleren til Aftenposten.no.

Det er også blitt dyrere å leie toromsleiligheter i Oslo. Her ligger snittprisen på 10.749 kroner, en økning på 2,8 prosent fra april til mai.Også det er rekord for toromsleiligheter.

Rekordene ble også nesten tatt for treromsleiligheter, med en snittpris på 14.509 kroner måneden.

Kun én gang tidligere har det blitt registrert en høyere snittpris.

— Allerede tidlig i år så vi presset i utleiemarkedet, mange måneder før typisk høysesong sommerstid. Nå risikerer vi kraftig økning i husleien for nye kontrakter som blir inngått de neste månedene. Av erfaring vet vi at veldig mange flytter til de store byene i denne perioden for å jobbe eller starte studier, sier Farmakis i en pressemelding.

Spår prisvekst på 10 prosent

Han forteller i dagens Aftenposten at de spår sterk prisvekst på 10 prosent det neste året på utleiemarkedet.— Det er et enormt press på ett- og toromsleiligheter i Oslo, og der når vi snart en smertegrense for hva folk er villige til å betale, sier Farmakis, og tror prispresset vil smitte over på treroms leiligheter.

Følg Aftenposten Bolig på Facebook