Regiondirektør Martin Raknes i Eiendomsmegler Vest kompenserer likevel for at et hus i Os ble solgt med feil opplysninger om byggeår.

Søndag formiddag tok Raknes kontakt med den uheldige kjøperen som nå eier et hus han trodde skulle vært bygget i 1973, men som viste seg å være bygget i 1937, skriver bt.no.

Saken skapte storm på Sparebanken Vests Facebook-side i helgen, og Bergens Tidende omtalte saken lørdag kveld.

I utgangspunktet var ikke Eiendomsmegler Vest interessert i å komme kjøperen i møte, fordi de ikke mente byggeåret hadde betydning for kjøpesummen. De var ikke klare til å ta ansvar for feilopplysningene.

— Vi har forståelse for kjøpers fortvilelse i situasjonen, og ønsker derfor å ta ansvar og avslutte saken, sier Raknes.

Megleren hadde hentet inn opplysninger fra Os kommune, og der fremkom det at huset var tatt i bruk i 1973.

Krevde 100.000

Kjøperen krevde 100.000 kroner fra megleren for tort og svie, men om det er dette beløpet som nå er betalt, vil ingen av partene ut med.

— Jeg er fornøyd, og de er fornøyd. Jeg synes måten Martin Raknes tok kontakt i dag på, var god og respektfull. De har vært løsningsorientert i dag, sier kjøperen, som ikke ønsker navnet sitt i avisen.

Meglerfirmaet erkjenner at all oppmerksomheten var tung å bære.

— Det var ugreit. Jussen i denne saken er vanskelig, men vi ønsket å lukke denne saken for å slippe å bruke mer tid på den. Vi vil heller fokusere på de oppdragene vi har inne, sier Raknes.

- Var det omdømmet deres dere var redd for?

— Litt. Men vi gjorde dette også av hensyn til kjøperen. Han hadde jo heller ikke forutsetninger for å se at dette var bygget i 1937, sier Raknes.

Tok lang tid

Kjøperen er fornøyd med at saken nå er ute av verden, selv om han skulle ønske at løsningen hadde kommet for lenge siden. Han har slitt med saken i nesten ett år.

— Det er synd at det måtte gå så langt. Hele saken er trist, og det hadde vært bra om den hadde vært løst før. Men nå har det løst seg på en god måte, sier han.

Skremt av sjikane

Han er svært forbauset over de mange, grove karakteristikkene som ble postet under kjøperens innlegg på Facebook-siden. Det kom drapstrusler mot megler.

— Saken tok en retning som ingen av partene hadde forutsett i sosiale medier. Det er tankevekkende hvor lav terskelen er for å komme med sterke synspunkter i sosiale medier om saker folk ikke kjenner hele innholdet av. Et par timer lørdag var sjikanen så sterk at både kjøper og megler ble skremt, sier Raknes.

Kjøperen har selv slettet flere av de verste meldingene på Facebook.

STRIDENS KJERNE: Dette huset ble opplyst å være bygd i 1973, men er faktisk fra før krigen. Nærmere bestemt 1937.
Google Maps