BTs sjefredaktør gir seg

Trine Eilertsen slutter - Gard Steiro overtar.

GIR SEG: Trine Eilertsen gir seg i BT, og Gard Steiro overtar som ny sjefredaktør. ODD NERBØ

BTs mangeårige sjefredaktør Trine Eilertsen varslet i dag styret i Bergens Tidende om at hun slutter i jobben. Eilertsen begrunner avgangen med familiesituasjonen.

— Jeg har mann og en sønn på under to år i Oslo og ønsker å ha mer tid sammen med dem. Jeg har pendlet mellom Oslo og Bergen i høst og trives ikke med den situasjonen. Vårt private puslespill krever at jeg flytter på meg nå, sier Eilertsen.

Flere endringer

Eilertsen ble ansatt som sjefredaktør i desember 2008.

— BT har vært gjennom store endringer, og flere vil det bli. Da er det godt å vite at BT er usedvanlig godt rustet for det som kommer. Vi har kompetente og lojale medarbeidere som er med på å utvikle mediehuset hver gang BT møter utfordringer, sier Eilertsen.

NY SJEFSREDAKTØR: Gard Steiro holder en liten tale for de ansatte i Bergens Tidende. ODD NERBØ

Styreleder Didrik Munch beklager Eilertsens avgang.

— Vi skulle gjerne beholdt henne, men har forståelse for hennes beslutning. Bergens Tidende har aldri stått sterkere enn i dag, og Trine har vært en avgjørende kraft i de nødvendige omstillingene som mediehuset nå gjennomfører for å møte en mer digital fremtid. Jeg ønsker Trine lykke til med nye utfordringer og håper vi en gang i fremtiden kan få glede av Trines kompetanse i Schibsted-systemet, sier Munch.

- Ydmyk og stolt

Ny BT-redaktør blir Gard Steiro. Han vikarierte for Trine Eilertsen da hun var i fødselspermisjon.

— Gard er et sjeldent ledertalent, og har bevist at han håndterer større oppgaver. I Gard får Bergens Tidende en sjefredaktør som har lang redaksjonell erfaring og dyp innsikt i alle sider av journalistikken. Gard er en dyktig strateg og har stor forståelse for endringene mediebransjen nå går gjennom. I tillegg er han flink med folk, sier styreleder Didrik Munch.

Gard Steiro har vært ansatt i BT siden 2000. Han startet som journalist og har hatt ulike lederroller i mediehuset. De siste fire årene har han vært nyhetsredaktør og stedfortreder for sjefredaktør.

— Jeg er ydmyk og stolt over tilliten. BT spiller en helt sentral rolle på Vestlandet, journalistikken vår er viktig for mange, mediehuset har stolte tradisjoner og en fantastisk posisjon i regionen. Dette gir et godt utgangspunkt for å videreutvikle Bergens Tidende de neste årene. Jeg ser frem til å lede en stor redaksjon med særdeles dyktige medarbeidere. Selv om bransjen er i stor endring, er vår grunnleggende oppgave den samme som før: Levere solid og vesentlig journalistikk til vestlendingene. Det er jeg trygg på at denne redaksjonen skal klare.

Hva mener du om sjefsskiftet?

TRINE EILERTSEN SLUTTER: Eilertsen ble ansatt som sjefredaktør i desember 2008. ODD NERBØ

NY SJEF: Budskapet ble formidlet i BT-kantinen i dag. ODD NERBØ