Wenche Frogn Sellæg:

— Jeg bor i en liten bygd, men kjøper økologisk så sant jeg får tak i det. Jeg tror det er sunnere, og ønsker å markere en holdning til hvordan vi produserer mat. Det er viktig at vi bruker mindre tilsetningsstoffer og mindre kjemikalier i landbruket.

Elisabeth Vaagen:

— Jeg er ikke så veldig opptatt av å velge økologiske matvarer, og er usikker på om det er så mye sunnere.Jeg har ikke satt meg så mye inn i det. Dessuten er økologisk mat dyrere enn ikke-økologisk. Det hender jeg kjøper økologisk hvis det er på tilbud.

Kjersti Gjestrud:

— Jeg velger økologisk der det finnes som alternativ fordi økologiske varer er dyrket under bedre forhold og har mer næringsstoffer, selv om de koster mer. Jeg kommer selv fra gård, og vet at det er vanskelig å selge inn økologiske matvarer i Norge.

Thomas Sæbø:

— Jeg synes det er viktig med gode råvarer, men tenker ikke så mye på om de er økologiske. Økologisk mat er oftest dyrere, og jeg er ikke sikker på om de er verdt prisen. Dessuten er jeg usikker på om de er så mye sunnere og bedre for miljøet enn andre matvarer.

Olav Kjernhus:

— Jeg bruker nesten ikke økologiske matvarer, jeg synes det er dyrt. Men hvis det er tilbud på økologiske varer, velger jeg det. Jeg tror jo at det i noen tilfeller er sunnere. Hadde forskning vist at det alltid var sunnere, hadde jeg valgt å kjøpe mer økologisk.