Trump-koblet aksje raser etter valget

Republikanerne ligger an til å få et svakere flertall i Representantenes hus enn ekspertene trodde før valget. Det preger et børsnotert skallselskap som etter planen skal slås sammen med Donald Trumps Truth Social.

Eksperter mener at USAs tidligere president Donald Trump gikk på et nederlag i nattens valg.
Publisert: Publisert:

SPACSPACStår for «Special Purpose Acquisition Company». Et slik selskap er et børsnotert skallselskap som utelukkende har mål om å slå seg sammen med et selskap som vil på børs. -selskapet Digital World Acquisition raser 18 prosent på Wall Street dagen etter mellomvalget i USA.

I fjor høst ble det kjent at dette selskapet etter planen skal slå seg sammen Trump Media & Technology Group, som eies av tidligere president Donald Trump.

Presidentens selskap eier plattformen Truth Social, som han opprettet etter å ha blitt bannlyst fra Twitter og Facebook etter at han ble anklaget for å ha fremprovosert stormingen av Kongressen i januar i fjor.

Onsdag kveld er det fortsatt uklart om Demokratene eller Republikanerne vil ta kontroll over de to delene av Kongressen etter valget. En ting er likevel klart, kandidatene Trump har støttet gjennom valgkampen har gjort det svakere enn ventet.

Investtech-analyse: Tre kortsiktige aksjer å satse på nå

Til VG sier USA-ekspert og rådgiver i tankesmien Civita, Erik Løkke, at resultatene er en stor skuffelse for Trumps tilhengere.

– Kandidatene Trump løftet frem var for dårlige og for ekstreme. Det ble advart i forkant, og når det nå brukes som en viktig forklaring for at Republikanerne gjør et relativt svakt valg, så er det et slag for Donald Trump, forklarer Løkke til VG.

Business Insider, som først omtalte den kraftige nedgangen til Digital World Acquisition, viser til at blant andre republikaneren og TV-legen Memhet Oz tapte kampen om et sete i Senatet fra Pennsylvania. Trump har vært en aktiv støttespiller til Oz i valgkampen, og det var stor spenning til hvordan spesielt dette valget ville gå.

Tross det kraftige fallet onsdag ettermiddag, har aksjen steget kraftig den siste uken. Det skjedde etter at Trump varslet at det vil komme en stor kunngjøring neste uke, der det ventes at han vil stille som presidentkandidat i 2024.

Digital World-aksjen er opp nær 40 prosent de siste fem handelsdagene.

Publisert: