Spetalen var hjørnesteinsinvestor i Kingfish: Solgte aksjer med nær 20 prosent rabatt

Investorens nedsalg i børsnykommere fortsetter. Nå har Spetalen dumpet aksjer i The Kingfish Company.

Øystein Stray Spetalen har solgt seg kraftig ned i nok en børsnykommer.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Da den landbaserte fiskeoppdretteren The Kingfish Company gjennomførte en kapitalinnhenting før børsnoteringen på Euronext Growth i november, var Øystein Stray Spetalens heleide investeringsselskap Tycoon Industrier en av hjørnesteinsinvestorene.

Den profilerte investoren kjøpte da aksjer for rundt 64,3 millioner kroner i Kingfish. Basert på kursen i emisjonen fikk han da tildelt 3,12 millioner Kingfish-aksjer.

Nå har han dumpet aksjen, viser ferske aksjonærutskrifter E24 har fått fra selskapet.

Der kommer det frem at Spetalens selskap har solgt 3,1 millioner Kingfish-aksjer den siste uken.

Spetalen-dominerte Saga Pure er ute av Everfuel med kjempegevinst

Kursras under salget

Deler av salget ble gjennomført som et blokksalg 11. februar. I en melding ble det opplyst at en da ikke navngitt aksjonær hadde solgt 2,7 millioner aksjer.

Disse aksjene ble solgt til en rabatt på nesten 20 prosent, noe som bidro til et kursfall på 19,13 prosent for Kingfish-aksjen samme dag.

Gitt at handelen av alle aksjene Spetalen nå har solgt ble gjort til samme kurs, sitter Spetalen igjen med nær 86 millioner kroner.

Dermed kan Spetalen sitte igjen med en gevinst på rundt 20 millioner kroner.

Aksjonærutskriften er ikke uttømmende, og investoren kan dermed fremdeles sitte på en mindre post i selskapet. Dette krever at han har kjøpt Kingfish-aksjer etter børsnoteringen.

Hjørnesteinsinvestor Spetalen kjapt borte fra lakseliste

Rømte oppdrettsselskap

Dette er ikke første gang Spetalen selger seg ut av selskaper hvor han har vært hjørnesteinsinvestor. E24 skrev mandag at han har kvittet seg med aksjer i Proximar Seafood, kort tid etter at selskapet gikk på børs i januar.

Spetalen-dominerte Saga Pure bekreftet onsdag morgen at det også «i praksis» har solgt seg ut av hydrogenselskapet Everfuel, hvor selskapet i fjor høst var hjørnesteinsinvestor. Selskapet har fortsatt en «liten post» igjen i selskapet.

– Vi satt på en eventyrlig gevinst i Everfuel, og det ble naturlig for oss å realisere den posisjonen, sa Saga Pure-sjef Bjørn Simonsen til E24 onsdag morgen.

Praksisen med hjørnesteinsinvestorer har inntatt Børsen i stor skala i den pågående noteringsboomen på markedsplassen Euronext Growth.

Slike investorer forhåndsforplikter seg til å kjøpe en vesentlig del av aksjene som skal utstedes eller selges før transaksjonen lanseres bredt, og fungerer som et kvalitetsstempel for selskapet som skal børsnoteres.

Det er imidlertid usikkert om disse investorene anser seg som langsiktige, da formålet i hovedsak er å sikre at selskapene får inn pengene som trengs i kapitalinnhentingen.

E24 har tidligere spurt Spetalen om hva hans syn på å være hjørnesteinsinvestor er, men investoren svarte da at han ikke kommenterer sine aksjeposisjoner.

Spetalens Tycoon er blant hjørnesteinsinvestorene i avfallsgjenvinningsselskapet Pryme, som ble notert på Euronext Growth tirsdag denne uken.

Han har også gått inn som hjørnesteinsinvestor i Rana Gruber og Flyr, som skal tas opp til handel på samme markedsplass i løpet av de to neste ukene.

Publisert: