Bitcoin under 40.000 dollar for første gang siden september

Den største kryptovalutaen har nå falt 40 prosent siden rekordnoteringen fra november.

Illustrasjonsfoto
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Mandag falt prisen på en bitcoin ytterligere til under 40.000 dollar (356.000 kroner) for første gang siden september, før den kom litt opp igjen til 40.700 dollar i skrivende stund, ifølge coinmarketcap.

Nivået på 40.000 anses som et viktig teknisk støttenivå for bitcoin.

Bitcoin har falt rundt 40 prosent siden rekordnoteringen på nær 69.000 dollar i november i fjor, og 15 prosent bare i 2022. Det er den svakeste starten på et år siden 2012, skriver Bloomberg.

Markedsverdien på alle bitcoin som er utstedt ligger dermed på 763 milliarder dollar, mens den totale verdien på all kryptovaluta estimeres til 1,89 billioner dollar, ned fra 2,2 billioner ved starten av året.

De siste ti dagene har bitcoin falt nær 20 prosent.

Kan falle under 20.000 dollar

«Kryptovalutaer vil sannsynligvis forbli under press ettersom Fed reduserer sine likviditetsinjeksjoner,» sier Jay Hatfield, administrerende direktør i Infrastructure Capital Advisors til Bloomberg.

Han tror bitcoin kan falle til under 20.000 dollar ved utgangen av 2022.

Prisforventningene rundt bitcoin svinger omtrent like mye som kursen selv. Så sent som i forrige uke anslo meglergiganten Goldman Sachs at bitcoin kunne komme opp i over 100.000, riktignok over de neste fem årene, skrev Reuters.

I løpet av pandemien har kryptovaluta og ikke minst bitcoin, vokst til nye høyder, i takt med store pengemengder som er skuffet inn i økonomien og en galopperende digitalisering av samfunnet.

Utsiktene til innstramminger fra den amerikanske sentralbanken, både i form av mindre støttekjøp og kommende rentehevinger, har skremt investorer i det siste. Det har særlig vekst- og teknologiaksjer og investeringer som anses risikable, som kryptovaluta, fått merke.

Mandag er det fall på de amerikanske børsene for femte dag på rad.

Les også

Sentralbanksjefen om kryptovaluta: – Tillit er nøkkelordet

Bitcoin slår både gull og aksjer

Kryptoselskapet Arcane Crypto påpeker i en analyse at bitcoin for tredje år på rad har gått bedre totalt sett enn både gull og aksjer i 2021, selv om kryptovalutaen har hatt større svingninger.

For 2022 tror Arcane at bitcoin vil gjøre det bedre enn den brede amerikanske aksjeindeksen S&P 500, med mindre det blir et år med fall i aksjer, da kan det imidlertid gå dårligere for bitcoin.

Publisert: