Spillselskap granskes av USAs finanstilsyn etter anklager om seksuell trakassering

Activision Blizzards toppsjef må forklare seg om arbeidsmiljøet i selskapet.

Ansatte i Activision Blizzard holdt en demonstrasjon utenfor spillprodusentens lokaler i august, i protest mot selskapets respons til et søksmål for blant annet seksuell trakassering på arbeidsplassen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Wall Street Journal skrev mandag kveld norsk tid at det amerikanske finanstilsynet (SEC) har innledet en bred gransking av spillprodusenten Activision Blizzard.

Tirsdag bekrefter også selskapet selv i en melding at de er under gransking, og skriver at de samarbeider fullt og helt.

Activision Blizzard ble i sommer saksøkt for forhold som seksuell trakassering, kjønnsbasert diskriminering og for å ha etablert en «gutteklubb»-lignende kultur som skal ha gått hardt utover kvinnelige ansatte.

Seksuell trakassering

Søksmålet kom etter en toårig etterforskning av Californias Department of Fair Employment and Housing (DFEH), som i juli stevnet selskapet.

Arbeidsplassen i selskapet beskrives som et «sentrum for trakassering og diskriminering av kvinner», skrev departementet.

– Kvinnelige ansatte har blitt utsatt for konstant seksuell trakassering, og har i tillegg vært tvunget til å håndtere uønskede seksuelle fremstøt og kommentarer fra mannlige kolleger og ledere», står det i søksmålet, som også hevder at kvinner fikk dårligere lønnsbetingelser enn menn i samme jobb.

Les også

Spillgigant saksøkes: – Utsatt for konstant seksuell trakassering

I tillegg skal de mannlige ansatte i selskapet ha organisert fester jevnlig, noe som skal ha resultert i utagerende oppførsel rettet mot kvinnelige ansatte.

Tidligere toppsjef må forklare seg

SEC vil på sin side forsøke å finne ut om selskapet informerte investorene om anklagene innen rimelig tid, ifølge WSJ.

Blant dem som er innkalt til å forklare seg for tilsynet, er Activion Blizzards nyslåtte administrerende direktør Bobby Kotick, som i august erstattet J. Allen Brack. Brack gikk av etter å ha blitt navngitt i søksmålet i sommer.

– Vi er dypt forpliktet til å gjøre Activions Blizzard til en av de beste, mest inkluderende arbeidsplassene. Det finnes ikke rom for diskriminering, trakassering eller forskjellsbehandling av noe slag hos oss. Samtidig som vi fortsetter å samarbeide i god tro med myndighetene for å adressere og løse tidligere utfordringer på arbeidsplassen, vil vi også fortsette med våre egne initiativ for å sikre at vi er det beste stedet å jobbe, skriver selskapet i en uttalelse, ifølge The Verge.

Også USAs National Labor Relations Board har åpnet sak mot selskapet, skriver Yahoo.

Activision Blizzard er en internasjonal spillprodusent som står bak flere kjente spill, blant annet Call of Duty, Guitar Hero og World of Warcraft. Selskapet har hovedkontor i Santa Monica i California, og har rundt 9.500 ansatte.

Aksjen i spillselskapet endte ned 4,31 prosent tirsdag, etter å ha falt gjennom hele børsdagen.

Publisert: