Med 7 mill. i tildelt kontantstøtte topper Kappahl nå listen: – Fortsatt en blodrød måned

Kappahl har rapportert om høyere uunngåelige kostnader enn noen andre bedrifter hittil. Nå topper kleskjeden listen over bedrifter som har fått tildelt støtte gjennom statens kompensasjonsordning.

NORDISK KLESKJEDE: KappAhl AS er eid av KappAhl AB, som igjen er eid av Mellby gård. Selskapet ble i fjor høst tatt av børs.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Kappahl AS hadde et omsetningsfall i mars på 57,5 prosent, fra 86 millioner kroner i fjor, til 36,6 millioner i år.

Selskapet har rapportert om uunngåelige faste kostnader – hvor husleie utgjør en stor del – på totalt 15,4 millioner kroner i perioden.

Ingen bedrifter, som hittil har mottatt støtte gjennom ordningen, har rapportert om høyere faste kostnader enn dette.

For mars måned har Kappahl fått tildelt 7,4 millioner kroner i støtte.

– Det er til veldig, veldig stor hjelp, sier country support manager Anders Tandberg i norske Kappahl.

– Men tapet vårt i omsetning og tapt bruttofortjeneste er veldig mye større, så mars blir fortsatt en blodrød måned for oss, sier han.

Tror bransjen vil slite

Kleskjeden har holdt alle butikker åpne gjennom de siste månedene, men med begrensede åpningstider, forteller Tandberg. Om lag 75 prosent av kjedens ansatte i Norge er permittert.

Les også

Südøst fikk en halv million i kontantstøtte – hadde planlagt oppussing i månedsvis

Denne uken har kjeden utvidet åpningstidene noe igjen. Men Tandberg tror Kappahl og resten av klesbransjen vil møte utfordringer i lang tid fremover.

– Det er litt utfordringer for oss som bransje at vi har en del varer vi ikke får solgt nå og som må selges senere med større rabatter. Det vil gi oss negativ vekst også senere, sier han.

Ble tatt av børs i fjor

Norske Kappahl er eid av Kappahl AB i Sverige.

I fjor ble kleskjeden kjøpt av Mellby gård, som fra før var største eier. Det tidligere børsnoterte selskapet ble deretter avnotert, og siste handelsdag på Stockholm-børsen var 30. oktober 2019.

Les også

Stengte for oppussing – fikk 355.720 kroner i kontantstøtte

Kjeden har slitt i lengre tid, men i Norge har Kappahl hatt god vekst de siste årene.

Årsregnskapet for 2019, som omfatter perioden fra 1. september 2018 til 31. august i fjor, viser en omsetning på 1,2 milliarder kroner, og et resultat før skatt på 49 millioner kroner.

Kappahl AS har hovedkontor i Fredrikstad og totalt 99 butikker i Norge. Samlede investeringer i regnskapsåret utgjorde 34,2 millioner, og ble i hovedsak brukt til nyåpninger og ombygginger av butikker. I perioden ble det åpnet to nye butikker, men også stengt to.

Vi i E24 er avhengig av tips fra leserne våre. Kontakt E24s journalister på e-post ingvild.sagmoen@e24.no eller  sindre.hopland@e24.no.

Publisert