Børsene i Kina, Japan og Hong Kong holder stengt 2. januar, men for de børsene som har åpnet er det lite investeringsvilje å se. Flere av børsene åpner i minus.

Euroen fortsetter å falle som et resultat av bekymring for den globale økonomien i det den europeiske gjeldskrisen går inn i sitt andre år, skriver Bloomberg.

De fleste eurolederne advarte mot et dystert økonomisk år i sine nyttårstaler.

Tysklands forbundskansler Angela Merkel sa i sin tale at 2012 helt sikkert vil bli tøffere enn 2011 og at Europa går gjennom sin hardeste test på flere tiår, men at EU vil komme styrket ut av krisen, skriver The Guardian.

Den franske presidenten Nicolas Sarkozy ba folket om å være modige i møte med årets utfordringer.

Den italienske og greske statsministeren varslet om ytterligere innstramminger for å unngå økonomisk kollaps.

I fjor var det verste børsåret siden 2008. 265 millioner kroner forsvant fra Oslo børs i løpet av året.

Klokken 0730 så det slik ut på de asiatiske børsene:

  • MSCI Asia-indeksen hadde falt 0,08 prosent til 737. * Taiwan taiwx-indeksen hadde falt med 0,69 prosent til 6952. * Kospi-indeksen i Sør Korea hadde steget med 0,03 prosent til 1826. * I India hadde BSE Sensex-indeksen falt med 0,40 prosent til 15.393. Ifølge sjeføkonom i First Securities Harald Magnus Andreassen så ligger det an til en liten nedgang når børsene åpner i Europa.

— Da USA stengte før nyttår så hadde indeksene gått mer ned enn hva det hadde gjort før de europeiske børsene stengte, og blant de børsene som har åpnet i Asia i dag, så er det mer nedgang enn oppgang. Derfor ligger det an til en marginal nedgang, sier han til Aftenposten.no