Mick Jagger, verdenskjent rockevokalist og frontfigur i The Rolling Stones, annonserte tirsdag at han trekker seg fra et arrangement i forbindelse med World Economic Forum i Davos, skriver nyhetsbyrået AFP.

Planen var at Jagger skulle vise seg frem på et såkalt teselskap arrangert av Storbritannias statsminister David Cameron. Teselskapet avholdes for å fremme Storbritannias interesser for den økonomiske eliten.

Avslår invitasjon

Men nå har altså Jagger bestemt seg for å ikke delta. Grunnen til det er at han ikke ønsker å være tilknyttet noe politisk parti.

— I løpet av min karriere har jeg alltid avholdt meg fra partipolitikk. Jeg kom til Davos som en gjest, og trodde det ville være stimulerende. Jeg har alltid vært interessert i økonomi og hendelser i verden, sier Jagger i en uttalelse.

- Men jeg finner nå at jeg blir brukt som en politisk fotball, og det har vært mange kommentarer vedrørende mine politiske sympatier som er uriktige. Jeg tror det er best at jeg avslår invitasjonen til dette arrangementet og begrenser mitt besøk.

Statsminister og partileder for de konservative, David Cameron, som tidligere har sagt at han er fan av de britiske bandene The Smiths og Radiohead, presser for tiden gjennom harde innstrammingstiltak i Storbritannia. De skal dempe landets rekordhøye underskudd.

Engasjementet har ikke blitt politisert

En kilde ved Camerons kontor sier til AFP at Jaggers engasjement ikke har blitt politisert.

— Ikke på noe tidspunkt har det vært noen antydninger om at Sir Mick er en konservativ, sier kilden.

Årsmøtet i World Economic Forum avholdes 25.-29. januar, og det er ventet at gjeldskrisen i Europa vil prege debatten. Fra Norge vil blant annet kronprinsparet, flere statsråder og flere bedriftsledere delta.