Ved å sette taksameteret på en takst som var ment for et dyrere område, har tusenvis av New York-sjåfører svindlet kundene, melder Taxi and Limousine Commission i byen, ifølge nyhetsbyrået The Associated Press.

Av New Yorks om lag 48.300 taxisjåfører har 35.558 av brukt feil takst minst en gang. Det er imidlertid 3000 sjåfører som står for majoriteten av feiltakseringen. Disse skal ha doblet taksameteret mer enn 100 ganger.

— Noen av disse sjåførene kommer til å møte alvorlige straffer, sier New York-borgermester Michael Bloomberg til nyhetsbyrået.

- Gir ingen mening

Bruken av de for høye prisene ble oppdaget da taxienes GPS-er rutinemessig ble renset for informasjon.

Talsmann Bhairavi Desai i New York Taxi Workers Alliance sier i en kommentar at svindelen virker så vanlig at det kan være en feil med det tekniske systemet.

— Det bør gjøres grundige undersøkelser før man skjærer en hel drosjenæring over en kam. At dette skal være så utbredt at nesten alle driver med det, gir ingen mening sier Desai ifølge New York Times.

Liten andel

Til tross for at minst 1,8 millioner turer har blitt taksert for høyt, utgjør ikke det mer enn om lag en halv prosent av alle taxiturer de siste to årene. På de ulovlige turene skal taxisjåførene gjennomsnittlig ha tatt 4.45 dollar for mye.

Om få uker vil det være klart et system som via tv-skjermen i baksetet varsler passasjerene når sjåføren trykker på knappen som indikerer en høyere takst. Da skal det bli umulig å manuelt velge hvilket område man skal belastes for å ha kjørt i.

Har du blitt svindlet av taxisjåfører før? Diskuter saken under!