Flyselskapet Norwegian la tirsdag morgen frem tall for juli måned.

1.820.158 passasjerer fløy med selskapet i juli. Det er en økning på 14 prosent sammenlignet med juli i fjor og det høyeste i en enkelt måned noensinne.

— Jeg er svært godt tilfreds med trafikktallene i juli. Utviklingen er god i samtlige av de nordiske landene vi har etablert oss i. At vi setter ny passasjerrekord, er et bevis på at kombinasjonen av splitter nye, mer miljøvennlige fly og et godt rutetilbud blir satt pris på av de reisende, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i en pressemelding.

Sint på Avinor

99,9 prosent av flyvningene ble gjennomført, men bare 78,8 prosent var til oppsatt rutetid. Norwegian understreker at punktligheten er sterkt påvirket av problemet med mangel på flyveledere, som rammet flyplassene i juli.

— Beklageligvis påvirker Avinors mangelfulle evne til å ha nok flyveledere på jobb, vår ellers svært gode punktlighetsstatistikk, sier Kjos.

Flere tomme seter

Nærmere 700.000 reiste med Norwegian til middelhavslandene i juli. Spania har en klar førsteplass, foran Hellas, Frankrike, Italia og Kroatia. Rundt 600.000 valgte storbyer som London, Barcelona, Roma og Berlin.

Ifølge Norwegian har den nye ruten fra Oslo til Reykjavik vært en suksess. Det samme gjelder ruten mellom Oslo og Andenes i Vesterålen.

Fyllingsgraden ble 87 prosent i juli, ned 2 prosentpoeng fra juni 2011. Det vil si at selskapet fløy med flere tomme seter, fordi kapasiteten har vokst siden i fjor.

Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 15 prosent, mens setekapasiteten (ASK) økte med 18 prosent.