En gresk statsråd har sagt til Financial Times at den totale tilslutningen vil ligge på over 90 prosent, og at regjeringen øyner en mulighet for at hele 95 prosent av de private utlånerne slutter seg til avtalen, skriver NTB.

— Det blir godt nytt i natt, sier ministeren til den britiske næringslivsavisen.

Tallet er ikke bekreftet av finansdepartementet, og avtalen skulle etter planen kunngjøres klokken 7 norsk tid fredag morgen. Kilder utelukker imidlertid ikke at finansminister Evangelos Venizelos ville gi en kommentar tidligere.

990 milliarder

Gjeldsavtalen med de private långiverne er blant bærebjelkene i eurosonens nye redningspakke på 130 milliarder euro, omkring 990 milliarder kroner. Går avtalen med investorene i vasken, står redningspakken på spill.

Aksjemarkedene både i Asia og Europa steg torsdag på grunn av forventninger om at en avtale ville komme i havn.

Gjeldsslettingen innebærer at långiverne godtar et samlet tap på nesten 75 prosent når tapte renteinntekter er regnet med.

Hellas har bedt private investorer om å bytte greske statsobligasjoner med nye, som har en lavere verdi, rente og lengre horisont.

Dersom investorene ikke hadde godtatt avtalen, ville landet trolig gå konkurs i løpet av to uker.

Kun private investorer med greske statsobligasjoner er omfattet av avtalen, noe som betyr at den europeiske sentralbanken og andre sentralbanker ikke blir påvirket.

Livsviktig avtale

– Det er viktig at alle investorer innser at Europa har lagt maksimalt med kapital på bordet til denne frivillige gjeldssaneringen, og at full deltagelse er nødvendig for at programmet for Hellas skal videreføres, sa Olli Rehn, EUs økonomisekretær tidligere torsdag.

Flere greske medier meldte allerede torsdag formiddag at 70 prosent hadde sluttet seg til avtalen.– Det ser ut som de kommer i mål. Men skulle de ikke gjøre det, vil det ikke utløse noen krise på linje med da Lehman Brothers kollapset, sier analysesjef i First Securities, Pål Ringholm, til NTB.