Ifølge nettaktivistene Anonymous er det hackergruppa DotNetFuckers som står bak de såkalte tjenestenektangrepene (DDoS) mot blant andre Norsk Tipping, DnB, Politiets sikkerhetstjeneste og IT-avisen.

Angrep hvor serverene som drifter nettsidene overbelastes med store mengder datatrafikk slik at de går tregere eller kneler helt.

Kripos har pågrepet og siktet to personer. De siktede er henholdsvis 18 og 19 år, og ble pågrepet etter aksjoner fredag og mandag, skriver Kripos i en pressemelding.

— Vi har pågrepet de to vi mener er mest sentrale i disse angrepene, men vi ønsker fortsatt å snakke med flere, sier politiadvokat Erik Moestue i Kripos.

Saken er fortsatt under etterforskning, og det er foreløpig for tidlig å si noe om motivet for handlingene, sier Moestue.

Denne saken har ikke noe med nett- og minibanktrøbbelet i helgen og på mandag.

Avviser at Kripos har fått hjelp av Anonymous

Det har vært spekulert i om politiet skal ha fått hjelp av den norske grenen av nettaktivistgruppa Anonymous i etterforskningen.På nettsiden til denne norske grenen ligger blant annet tenåringens navn, bilde, adresse, skole, mobilnummer og mailadresse. Hvilke spill han deltar i på nettet og hans twitterkonto er også nevnt.

— DotNetFuckers består av en gjeng 14- 16-åringer med svært lite datakompetanse. Så langt har vi ikke funnet noe motiv for angrepene, så vi går ut ifra at de gjør dette for et «kick» eller for å ødelegge for andre. De er en guttegjeng ..., heter det i teksten under navnelisten.

Politiadvokat Erik Mostue avviser dette overfor Aftenposten.no, og sier pågripelsene har skjedd utelukkende på bakgrunn av informasjon fra de fornærmede som har anmeldt tjenestenektangrepene og politiets egen etterforskning og analyse.