• Dette har vært en vellykket historie, men ikke akkurat vår kjernevirksomheten vår, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS til Aftenposten.no.

Flyselskapet SAS har en plan om å selge unna det meste som ikke direkte har å gjøre med å fly passasjerer fra én flyplass til en annen. En hel rekke eiendommer for mange milliarder kroner er allerede solgt, hotellkjeden er solgt, og flere selskaper som ikke direkte har med kjernevirksomheten å gjøre, er til salgs.

I går skrev NRK Nordland at Norgesbuss, som eies av Torghatten ASA, har kjøpt SAS Flybussen. Handelen bekreftes av informasjonssjef Johansen.

— SAS Flybussen har eksistert i mange tiår, og var dømt nedenom og hjem da Flytoget kom. Men spesielt de siste årene har det også vært en vellykket historie, og det har representert en viktig del av infrastrukturen på flyplassene. Men det er ikke akkurat kjernevirksomheten vår, sier Johansen til Aftenposten.no.

Bare vinnere

SAS Flybussen kjører mellom Oslo sentrum og Gardermoen.

Prisen er på nesten 50 millioner kroner, ifølge Finansavisen. For den prisen får Norgesbuss 14 busser og 50 ansatte.

Johansen mener dette er en handel hvor alle parter er lykkelige.

– SAS Flybussen har gjennom mange år opparbeidet en sterk posisjon som vi ønsker å videreutvikle. Dette er en god match med vår øvrige virksomhet i Oslo, sier administrerende direktør i Norgesbuss, Atle Rønning til NRK Nordland.