Blar opp 55. mill.: Kolonial-gründer kjøper «Villa Lehmkuhl»

Karl Munthe-Kaas kjøper den 700 kvadratmeter store villaen av oppkjøpstopp og investor Narve Reiten.

80 ÅR: Det er over 80 år siden murvillaen ble ferdigstilt. Nå tar Kolonial-gründeren over.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Villaen ligger på Ullern i Oslo, og ble bygget i 1936. Narve Reiten og hans familie flyttet inn i 2002. Eiendomstransaksjonen dukket nylig opp i eiendomsregisteret, men Munthe-Kaas og hans familie avtalte boligkjøpet for et år siden med Reiten, forteller Kolonial-gründeren E24.

– Nå gleder vi oss til å flytte inn. Vi fikk nettopp vårt fjerde barn, så det blir stas med mer plass og nærhet til skole og barnehage, sier Munthe-Kaas.

Han har selv vokst opp i borettslaget ved siden av, og sier det er et flott område å vokse opp i.

Ifølge Ambitas eiendomsregistre betalte Munthe-Kaas 55 millioner kroner for villaen.

KOLONIAL-TOPP: Karl Munthe-Kaas er administrerende direktør og gründer av Kolonial.no, Norges største matbutikk på nett.
Tidligere skipsreder selger luksusvilla til 59 millioner

– Kjøpte to leiligheter i samme slengen

Selve transaksjonen ble gjort for et år siden, ettersom Reiten og hans familie har holdt på med oppussing og renovasjon av dit de skal flytte.

– Vi fant en fornuftig pris vi ble enige om. Vi kjenner hverandre litt fra før av, så når vår eldste datter reiste ut for å studere så åpnet vi dialogen, sier Reiten, og legger til:

– Det har vært en fin prosess for oss. Vi skal tilbake dit vi bodde for 18 år siden, og det har lenge vært en drøm for oss å komme tilbake. Vi fant akkurat samme leilighet, men bare i nabogården. Da kjøpte vi to leiligheter i samme slengen.

Han forteller videre at han er veldig fornøyd med at det kommer en barnefamilie inn i huset de har solgt.

– Det er et hus som er skapt for barn og sosiale sammenhenger, også er det veldig mye fin historie rundt huset.

I reklamen kalte meglerfirmaet leilighetene her for «identiske». Så fikk de et brev fra Forbrukertilsynet.

«Villa Lehmkuhl»

Arnstein Arneberg står bak flere kjente bygg. Blant disse er Oslo rådhus, Skaugum, og hus bebodd av Arne Fredly og Johan Andresen. Også skipsreder Ragnar Platou har bodd i boligen.

I SOLEN: Bilde av eiendommen fra utsiden på sommerhalvåret.

– Vi har tatt boligen tilbake med det opprinnelige, både farger og løsninger. Vi har gjort både innvendige og utvendige endringer. Noe av disse endringene er fra når vi flyttet inn, og det er naturlig at Karl og hans familie setter sitt preg på huset.

Villaen, kjent som «Villa Lemkuhl» ble bygget til forretningsmann, arbeidsminister og direktør for Det Bergenske Dampskipsselskap, Joachim Lemkuhl, i 1936 før villaen ble ferdigstilt i 1938. Huset ble bygget i flere trinn, og den eldste delen har arkitekten Bjarne Thinn Syvertsen tegnet. Arneberg har tegnet resten, som også er den største delen av huset.

– Det er veldig fint at en som Karl kan ta vare på huset fremover, sier Reiten.

Reiten har sammen med sin partner Bård Ingerø selskapet Ingerø Reiten Investment Company. Regnskapet for 2019 viste et overskudd på nesen 800 millioner kroner, og Reiten er på Kapitals liste over Norges 400 rikeste.

Les også

Kolonial.no tapte 138 millioner: – Hadde vært lønnsomme nå med like innkjøpsbetingelser

Ellevill corona-vekst

Kolonial-gründeren har hatt hendene fulle siden utbruddet av coronaviruset som har ført til eksplosiv vekst i norsk netthandel – også for dagligvarer.

I 2020 anslår selskapet at man vil omsette for rundt to milliarder kroner, opp fra en omsetning på rundt 1,1 milliarder i 2019.

På bunnlinjen ble det imidlertid et underskudd på 138 millioner i 2019, og et gjentagende spørsmål er hvor mye dagligvarer selskapet må selge for å tjene penger.

Men det er ikke bare hans eierskap i Kolonial.no som gjør at Munthe-Kaas kan kjøpe ny bolig. Han har også investert eller vært med å starte en rekke selskaper som har blitt solgt de siste årene, deriblant bildelingstjenesten Nabobil og frisørkjeden Cutters.

Publisert: