Karsten Warholm har kjøpt hus til 27 millioner kroner

Idrettsstjernen har kjøpt seg en funkisbolig rett ved Vigelandsparken i Oslo. Eneboligen fikk han halvannen million kroner under takst.

Eneboligen lå ute til 28,5 millioner kroner på Finn, men gikk for 27 millioner kroner til idrettsstjernen Karsten Warholm.
  • Malene Emilie Rustad
Publisert Publisert

Karsten Warholm har høstet inntekter av sine idrettspresentasjoner. Nå har han kjøpt seg en 187 kvadratmeter stor enebolig på beste vestkant, nærmere bestemt på Frogner, rett ved Vigelandsparken.

Eneboligen ble lagt ut til salg med en prisantydning på 28,5 millioner kroner. Warholm fikk derimot boligen til den nette sum av 27 millioner kroner.

Manager og mamma Kristine Haddal bekrefter at idrettsstjernen har kjøpt en enebolig i Oslo, og sier at de ikke har en kommentar utover det.

– Det er noen ganger kjøper og objekt treffer hverandre. Dette huset passer godt til kjøper, sier eiendomsmegler Jon Kvisgaard fra Privatmegleren.

Han har spesialisert seg på dyre boliger på vestkanten, og mener at akkurat denne eneboligen er unik.

Eneboligen er spesialtegnet av den italienske funkis-arkitekten Ivo Pannaggi for den norske kunstneren Ludvig Eikaas. I 2016 ble boligen totalrenovert.

Hyggelig handel

– Huset har en kulturell verdi. Det går ikke an å sammenligne med noe annet, sier Kvisgaard.

Eneboligen er fra 1960 og ble spesialtegnet av den italienske funkis-arkitekten Ivo Pannaggi for den norske kunstneren Ludvig Eikaas. I 2016 ble boligen totalrenovert. Den strekker seg over to plan, har tre soverom, hage og parkeringsplass.

– Vi ser at huset gikk under takst?

– Det var et godt kjøp. Bare det å få en slik enebolig i et slikt område til en slik pris. Jeg tror alle forstår at dette var en veldig hyggelig handel, sier han.

Huset på Frogner har tre soverom, hage og parkeringsplass.

– Prisen ble som det ble, og salget kunne ikke gått til en hyggeligere fyr, sier Kvisgaard.

Hvordan er prisverdsettelsen vurdert?

– Ved å se på eiendommens historie, arkitektur, teknisk standard, beliggenhet, tomtens størrelse, alle disse elementene. Samtidig er det vanskelig å sette en verdi på en slik type bolig ettersom det er lite å sammenligne den med, sier Kvisgaard.

Medieveteranen Lasse Gimnes, som rådgiver Warholm, opplyser til E24 at han ikke har gitt Warholm råd i forbindelse med boligkjøpet.

Warholm-rådgiver tok utbytte på tre millioner i fjor

Ti millioner i formue

25-åringens store gjennombruddsår for fem år siden ga en inntekt på 349.097 kroner, men året etter økte det til tre millioner kroner.

I 2020 sto Warholm oppført med en inntekt på over åtte millioner kroner, ifølge skattelistene. Samme året hadde han er formue på 10 millioner kroner.

Verdensmester i friidrett, Karsten Warholm, ble for alvor kjent verden over da han tok sitt første VM-gull i 2017.

Warholm får som kjent en basislønn fra sportsutstyrsgiganten Puma på flere millioner kroner hvert år. Samtidig har han blant annet sponsoravtaler med Elkjøp, Jobzone, Redbull og Extra. Avtalen med Elkjøp ble nylig forlenget, ifølge Kampanje.

I 2018 overtok Warholm selskapet Sunn Vekst AS som onkelen Knut Haddal hadde opprettet nøyaktig et år tidligere. Selskapet er et aksjeselskap som Warholm bruker til å forvalte inntekter på over ti millioner kroner, ifølge Finansavisen. I 2020 sto selskapet oppført med 5,6 millioner i driftsinntekter.

Fra Nydalen til Frogner

Idrettsstjernen har riktignok sagt at penger aldri har vært drivkraften for å gjøre det godt på friidrettsbanen, og at han ikke ønsker å melke suksessen i for stor grad.

Funkisboligen med tilhørende tomt har et areal på over 400 kvadratmeter, ifølge Kartverket.

I 2018 kjøpte Warholm en 120 kvadratmeter stor leilighet i Nydalen i Oslo for åtte millioner kroner.

Før det bodde Warholm i et kollektiv på Nordberg. Da Warholm kjøpte leiligheten i Nydalen, ble de tre kompisene med på flyttelasset.

Millionhopp for Karsten Warholm etter hans første VM-gull
Publisert
  1. Karsten Warholm
BT anbefaler

Usikkert når de evakuerte kan flytte hjem

Brannvesenet rykket massivt ut til en storbrann i Godvik fredag kveld. Ingen personer skal være skadet.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Skjelt ut av Wolfe. – Det likte jeg godt!

  2. E16 stengt i Ytre Arna etter at stein dundret ned på veien

  3. «Har denne mannen noensinne vært bedre?»

  4. – Deilig å putte igjen

  5. Her strømmer de på for å gjøre gratiskupp: – Vi hadde ikke forventet så mange folk

  6. – Ikke ulykke ved Nordhordlandsbrua