Laksenykommer Måsøval doblet driftsresultatet

Økt produksjon og høyere laksepriser ga et rekordhøyt kvartal for børsferskingen Måsøval, som tjente 114,2 millioner på driften.

BØRSFERSKING: Måsøval, her ved storeier Lars Masøval.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Lakseoppdretteren Måsøval fikk et driftsresultat før biomassejusteringer på 114,2 millioner kroner i tredje kvartal, sammenlignet med 48,6 millioner kroner i samme periode året før.

Det er selskapets beste resultat for et tredje kvartal noensinne, og forklares med både økt produksjon og høyere laksepriser.

Måsøval slaktet 7.265 tonn laks i kvartalet, opp 47 prosent fra samme tid i fjor. Økningen kommer som følge av oppkjøp av ny lisenskapasitet både i 2020 og inneværende år.

Spotprisen på fersk laks var 15,5 prosent høyere i tredje kvartal 2021 målt mot samme periode i fjor.

«Covid-19 pandemien fortsetter å påvirke verden, inkludert laksemarkedet, men dette ser ikke ut til å påvirke prisene negativt. Lakseprisen forventes å holde seg sterk resten av året», heter det i rapporten.

Les også

Ny børslaks hopper fra start - verdt over fire milliarder

Milliardoppkjøp

Måsøvals omsetning endte på 483,1 millioner kroner, opp fra 247 millioner i tredje kvartal 2020.

Lakseoppdretteren gikk på Euronext Growth i sommer, og annonserte denne uken oppkjøpet av oppdrettsselskapet Vartdal Gruppen for 1,5 milliarder kroner.

Måsøval anslår en potensiell årlig produksjonskapasitet på 35.400 tonn etter oppkjøpet, mer enn en dobling fra dagens nivå på rundt 17.000 tonn.

I dagens kvartalsrapport skrives det at selskapet vil vurdere å søke overgang til hovedlisten på Oslo Børs i løpet av 2022.

Måsøvals hovedeier er den Frøya-baserte Måsøval-familien med 76,7 prosent. Blant øvrige eiere er aksjefondene Odin Norge og Eika Alpha, skipsreder Arne Blystad og oppdrettsmilliardær Helge Gåsø.

Publisert: