Stordalen betalte 500.000 for konkurs­rammet hotell i Bergen

Hotellkjeden Choice sikret seg hotellet First Hotel Marin på Bryggen i Bergen på «billigsalg».

EKSPANDERTE: Choice-eier Petter Stordalen sikret seg nytt hotell samtidig som konsernet rammes av koronakrisen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Kjøpesummen på 500.000 kroner ble bekreftet av Maribel-konkursens bostyrer Egil Hatling under Maribel-selskapenes skiftesamling onsdag.

Etter avtalen med boet i slutten av juli, som innebærer overtakelse av hotelldriften, signerte Choice leieavtale med gårdeier Realforum AS som eier lokalene. Hotellet vil bli omgjort til et Clarion-hotell.

– Dette er et fantastisk hotell med en flott beliggenhet midt på Bryggen i Bergen. Det kommer til å passe bra inn i Nordic Choice-familien, og jeg er glad for at vi i denne spesielle og tøffe tiden for turistnæringen får muligheten til å drive dette hotellet videre, sa Choice-eier Petter Stordalen i en pressemelding da avtalen ble et faktum i slutten av juli.

Realforum, som er eid av den bergenske eiendomsinvestoren Geir Hove, har meldt krav i boet på 51,1 millioner kroner for leie av First Hotel Marin. Choice-sjef Torgeir Silseth opplyser til E24 at avtalen de har inngått ikke innebærer overtakelse av noe av dette.

Les også

Startet med å reparere traktorer: Nå har konsernet passert en milliard i overskudd

Tok over ett av seks First-hoteller

Hotellet var en del av Maribel-gruppen, som gikk konkurs i starten av juli.

– Det synes å ha vært en svak underliggende drift i selskapet. Selskapet forsøkte en restrukturering i konsernet, men etter hvert viste det seg at gjeldsbelastningen ble for stor og inntjeningen for lav, sa bostyrer Hatling under skiftesamlingen.

Hotellkonsernet Maribel ble etablert like før nyttår 2018 da hotellgründer Asmund Haare og hans kjede First Hotels slo seg sammen med drifts- og hotellutviklingsselskapet Belvar.

Belvar har gjennom et samarbeid med Vastint Hospitality, som er en del av Ikea-gruppen, inngått avtale om å utvikle nye hoteller i Europa for amerikanske Marriott, verdens største hotellkjede.

Les også

IT-aksjene kan lett bli høstvinnerne på Oslo Børs

6,65 millioner for fire hoteller

Etter Maribel-konkursen var det Haares eiendomsselskap Host Hoteleiendom som tok over størsteparten av hotellene. Selskapet kom i slutten av juli til avtale med boet som sikret videre drift for fire norske hoteller og ytterligere 34 andre i Skandinavia.

De fire norske First-hotellene var de følgende:

  • First Hotel Breiseth (Lillehammer)
  • First Hotel Atlantica (Ålesund)
  • First Hotel Millenium (Oslo)
  • First Hotel Grims Grenka (Oslo)

I bostyrers innberetning går det frem at disse ble solgt til en samlet sum på 6,65 millioner kroner.

First Hotel Victoria på Hamar var det Adolfsen-brødrene som tok over. Det ble solgt for 100.000 kroner. Avtalen inneholdt også overtakelse av restauranten O’Learys, som lå vegg i vegg med hotellet. Denne ble priset til 200.000 kroner.

Adolfsen-brødrene har i tillegg tatt over konferansesenteret X Meeting Point på Hellerudsletta utenfor Oslo.

Publisert: