Barnehagene og småskolen åpner i slutten av april

Barnehagene åpner 20. april, mens 1. til 4. trinn og SFO åpner 27. april, opplyser Erna Solberg.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

– Vår ambisjon er at alle elever på en eller annen måte skal få komme tilbake til skolen før sommeren, sa statsminister Solberg på pressekonferansen.

Fra 27. april gjenåpner de også skolene for elever på VG3 som følger yrkesfaglig løp i skole og yrkesfagelever på VG2, dersom det kan gjøres på en smittevernfaglig forsvarlig måte.

SYV ENDRINGER: Her er endringene i tiltakene

Studenter som er i slutten av sine studier og er avhengig av utstyr på lærestedet kan komme tilbake til universitet, høyskoler og fagskoler. Det samme gjelder ansatte i rekrutteringsstillinger som er i slutten av sine prosjekter.

– Viktig for alle barn og unge

Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby sier de venter til slutten av april med å åpne skolene slik at de får tid til å planlegge åpningen.

– Alle skal få komme tilbake på skolen før sommeren. Det er ikke sikkert det blir som før den 12. mars. For mange blir det kanskje i mindre grupper, og det er ikke sikkert alle får fulle dager eller uker.

– Men det å komme tilbake til en mer normal hverdag og miljø er viktig for alle barn og unge, ikke bare for de minste. Vi vet hvor viktig skole og barnehager er for barna, men også for at samfunnet skal gå som normalt, sa Melby.

Vanskeligere å holde avstand

Hun sier de starter med de minste barna først etter råd og anbefalinger fra ekspertgruppa og helsedirektoratet.

– For de minste er hjemmeundervisning vanskeligere å få til. Det her er også barn som er mer sårbare enn andre med tanke på det å si fra dersom de ikke har det bra, for eksempel, sier Melby.

Videre forteller hun at det er vanskeligere for de minste å holde avstand, og at de vil gi dem bedre plass på skolen med at ikke alle kommer tilbake på skolen samtidig.

Melby sier at det kommer mer utfyllende informasjon snart til foreldre, barn og ansatte snart. Barn som er har familiemedlemmer i risikogruppen kan måtte fortsette med hjemmeskole inntil videre.

– Helse går foran alt, avsluttet Melby.

Syv endringer

Statsministeren la frem syv endringer på dagens pressekonferansen. Alle med én forutsetning - at vi skal ha gode smittevernsrutiner, sa Solberg.

– Hvis vi lykkes med å kontrollere smitten fremover, så kan vi åpne opp mer. Men hvis vi mislykkes, må vi altså stramme inn igjen.

Les mer om alle de syv endringene her.

Hun hyllet også nordmenns innsats de siste tre ukene. Se rosen fra statsministeren i videoen under.

Publisert: