Regjeringen gir 1500 kroner i strømstøtte til studentene

Nå kan studenter søke om strømstøtten som ble varslet i oktober.

Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe.
Publisert: Publisert:

Regjeringen vil hjelpe studentene med strømregningen. Nå kan studenter og voksne elever i videregående opplæring søke Lånekassen om strømstipend på 1500 kroner.

Enighet om strømstøtten kom i oktober.

– Jeg er glad for at vi også har fått på plass en støtte til studentene denne høsten. Den nye økonomiske situasjonen som det siste året har truffet hele samfunnet, har også rammet studentene hardt. Høye strømpriser merkes godt på lommeboken. Derfor har vi i to omganger gitt ekstra strømstøtte til studentene, for å hjelpe dem over kneiken her og nå, sier utdanningsminister Ola Borten Moe.

Det opplyser Regjeringen om i en pressemelding fredag morgen.

Totalt betyr dette at studentene har fått tilbud om 4500 kroner i strømstøtte i år.

Les også

Silje Mariela (38) jobber bevisst etter menssyklusen sin

– Vi betalte ut nesten 368 millioner kroner våren 2022 og har sett av nye 210 millioner nå. Stipendet på 1500 kroner kommer på toppen av den ordinære strømstøtta alle norske husholdninger får, sier Moe.

Strømstipendet er for studenter som ikke bor hjemme, og som betaler for strøm utenom husleien. Strømutgiftene må være for høsten 2022 og kunne dokumenteres. Alle som oppfyller disse kriteriene får strømstøtte uavhengig av hvor mye de betaler i strømutgifter.

Lånekassen sender e-post til studentene når det er åpnet for å søke om strømstipendet, og studentene kan søke så fort de har fått e-posten.

– Rundt 230.000 studenter vil i løpet av de nærmeste dagene få e-post med tilbud om å søke om strømstipendet. Da kan de logge seg inn på lanekassen.no og søke. De må bekrefte at de har strømutgifter som ikke er inkludert i husleien, og at de kan dokumentere dette til Lånekassen i ettertid. Stipendet blir utbetalt kort tid etter at studentene har signert avtalen, sier kommunikasjonsdirektør i Lånekassen, Anette Bjerke.

Publisert: