Aker-tillitsvalgt om Røkkes flytting: – På ingen måte begeistret

Konserntillitsvalgt Atle Tranøy i Aker var informert om at Kjell Inge Røkke skulle flytte til Sveits. – Helst sett at han fortsatte å ha sin forankring i Norge, sier Tranøy til E24.

Konserntillitsvalgt Atle Tranøy er ikke begeistret over at milliardær og storeier Kjell Inge Røkke forlater Norge og Konglungen til fordel for Sveits.
Publisert: Publisert:

Milliardær Kjell Inge Røkke opplyser om flyttingen i et brev som er offentliggjort på Akers nettsider.

– Et krevende valg er tatt. Jeg har flyttet fra Asker til Lugano i Sveits, skriver Røkke.

Røkke er storeier og styreleder i det børsnoterte konsernet Aker ASA. Han er en dominerende eier og sitter i styrene for en rekke Aker-selskaper, inkludert Aker Horizons, Aker BP og Aker Solutions.

Disse norske rikingene har allerede flyttet til Sveits

– Hva tenker du om at Røkke flytter?

– Jeg er på ingen måte begeistret for det. Jeg hadde selvfølgelig helst sett at han fortsatte å ha sin forankring i Norge, sier konserntillitsvalgt Atle Tranøy i Aker til E24.

– Men at dette vil ha direkte innflytelse på selskapene, det behøver det ikke å ha. Han oppgir jo også det motsatte, at dette vil bedre hans grunnlag for å satse videre i selskapene, legger Tranøy til.

Han var informert på forhånd om at Røkke ville flytte til Sveits. Tranøy representerer de ansatte i styret i Aker ASA, hvor Røkke selv er styreleder. Blant de andre styremedlemmene er Kristin Krohn Devold og Frank O. Reite.

– Får redegjøre selv

Røkke sier at han heretter vil bo i Lugano, og sier at dette hverken er billigst eller har de laveste skattene, men til gjengjeld er et flott sted med sentral beliggenhet.

Familieselskapet TRG og børsnoterte Aker vil ifølge Røkke fortsette som før.

– Har han sagt noe om hvorfor han flytter, skyldes det skatt?

– Jeg har hatt samtaler med ham om dette. Men han får redegjøre selv for sine begrunnelser for å mene at Sveits er et bedre sted enn Konglungen, sier Tranøy.

– Han sier at det er naturlig at han personlig etter hvert går ut av flere selskaper, får det noe å si?

– Det behøver ikke ha noen konsekvens for Akers eierskap i de ulike selskapene. Jeg forutsetter at hans forutsetninger for å eie og drive i disse selskapene ikke svekkes, sier Akers konserntillitsvalgte.

– Hvordan vil du karakterisere han som strateg og som styremedlem og styreleder?

– Han har en solid evne til å tenke strategisk, det kan ingen ta fra ham. Selv om det alltid er livlig rundt ham så har han vært opptatt av å skape og bygge og sånn sett utøvd et positivt eierskap for Aker, sier Tranøy.

Kjell Inge Røkke har flyttet til Sveits
Publisert: