Gjelsten-selskapets kreftvaksine er fagfellevurdert: Halvparten fortsatt i live etter 5 år

Halvparten av pasientene i den kliniske studien er fortsatt i live, over fire og et halvt år senere.

Bjørn Rune Gjelsten og Stein Erik Hagen er de to største aksjonærene i Ultimovacs. Her avbildet sammen på Stortinget i 2014.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Kreftvaksineselskapet Ultimovacs, hvor Stein Erik Hagen og Bjørn Rune Gjelsten er hovedeiere, melder om oppløftende overlevelsesdata fra en tidligere klinisk studie.

Resultatene ble kunngjort i det medisinske tidsskriftet Frontiers of Immunology, skriver selskapet i en børsmelding tirsdag.

Funnene ble også publisert av selskapet i desember i fjor, men er altså nå kvalitetssjekket og publisert i et fagfellevurdert tidsskrift.

Dataene kommer fra en fase 1-studie av kreftvaksinen UV1, som selskapet kombinerer med en såkalt sjekkpunkthemmer, kalt ipilimumab, i behandling av pasienter med føflekkskreft med spredning.

Av 12 pasienter som gjennomgikk studien, er 50 prosent fortsatt i live 4,8 år senere, kommer det frem.

Konsernsjef Carlos de Sousa i Ultimovacs fortalte i fjor E24+ om hvordan slike studier fungerer.

Hagen og Gjelstens kreftvaksineselskap rigger seg for utenlandske friere

– Det å publisere våre kliniske prøvedata i en så prestisjefylt, fagfellevurdert publikasjon bekrefter UV1 som et lovende terapeutisk alternativ for kreftpasienter. Når vi nå fortsetter å evaluere UV1 i forskjellige kombinasjoner og indikasjoner, er det verdifullt å få økt internasjonal anerkjennelse fra det kliniske miljøet for denne studien, sier medisinsk direktør Jens Bjørheim i Ultimovacs i børsmeldingen.

Publisert