Allerede lørdag morgen truer gruppen med atde igjen, og nå med enda større styrke, skal hacke seg inn på svenskenettsider, opplyser Peter Kruse, sikkerhetsekspert ved IT-sikkerhetsfirmaetCSIS, til det danske nyhetsbyrået Ritzau.

– De har hatt stor suksess. 75 prosent avsidene de har angrepet har vært nede, forteller han.

CSIS har hatt en gruppe eksperter som harfulgt angrepet som startet i det små sist mandag.

– Vi kan se at de nå snakker om å utføre etenda bredere angrep som skal starte lørdag morgen klokken sju. Vi vet ikkehvordan det vil ramme, sier Kruse, som blant annet følger med på et nettforumhvor hackergruppen diskuterer mulighetene.

Overbelastning

SomAnonymous hadde kunngjort, ble det innledet et angrep klokken 14.30 fredag.Riksbanken, Åklagarmyndigheten, Göta hovrätt, Antipiratbyrån og Säposhjemmesider ble rammet og var umulige å gå inn på, skriver Aftonbladet.

– Det er trasig at de må holde på med dette.De som rammes hardest, er jo brukerne, påpeker Göta hovrättsadministrasjonsdirektør, Camilla Brännström, overfor avisen.

Hun legger til at nettsiden ligger nede somfølge av ekstrem høy belastning, men at den daglige driften opprettholdes.

Pressetalsmann i Riksbanken Fredrik Anderssonsier at banken har iverksatt tiltak mot hackingen.

– Vi er trolig blitt utsatt for etoverbelastningsangrep. Vi har satt i gang en rekke tiltak for å motvirkeangrepene, men jeg vil ikke gå inn på hva de går ut på, sier han.

– Internett tilhøreross

Førangrepet ble en video lagt ut på nettstedet YouTube, der en person sierangrepet blir rettet mot nettportaler som representerer det svenske samfunnet.Personen er kledd i en maske som forestiller Guy Fawkes, mannen som villesprenge det engelske Parlamentet i lufta på 1600-tallet.

– Vi skal gjøre det største som noen gang ergjennomført i Anonymous' historie, sier personen i opptaket.

– Internett tilhører oss, og sammen kan vistanse sensuren på internett, fortsetter vedkommende.

Ifølge Peter Kruse har det vært minst 50.000som har deltatt i angrepet, og disse hackerne trenger ikke være spesieltbegavet, mener han. De har bare installert et spesielt program som gjør atderes datamaskiner kan gå løs på bestemte nettsider.

– Mange av dem er sannsynligvis baretenåringer som bruker mor og fars data til dette her, sier Kruse til Ritzau.

Reaksjon på razzia

Motivetfor angrepsplanene skal ifølge nyhetsbyrået DPA være hevnlyst for at svenskpoliti gikk til razzia mot nettselskapet PeriQ Networks. Selskapet mistenkesfor brudd på loven om opphavsrett.

Flere servere hos PeriQ ble beslaglagt underrazziaen, som ble avsluttet onsdag, men ingen ansatte i selskapet er mistenktfor lovbrudd, opplyser påtalemyndigheten.

Det er blitt antydet at PeriQ har tilknytningtil Pirate Bay og WikiLeaks. Pirate Bay er et omstridt nettsted for deling avfiler på internett, mens WikiLeaks, som er grunnlagt av australieren JulianAssange, har offentliggjort lekkede dokumenter fra regjeringer og diplomater.