— Presidenten ble oppmuntret over det han fikk høre, angående de diskusjoner som nå pågår i Europa om hvilken vei de skal følge for å takle krisen, sier Obamas talsmann Jay Carney.

— De to lederne ble enige om å samarbeide tett, blant annet under dette G20-toppmøtet, for å samle støtte for det som må gjøres i Europa og resten av verden for å stabilisere situasjonen og skape vekst og arbeidsplasser, sier Carney.

Budsjettkutt

Merkel understreket overfor den amerikanske presidenten viktigheten av å føre en ansvarlig finanspolitikk for å møte gjeldskrisen i Hellas og de problemer som har tårnet seg opp i andre europeiske land.

Obama har i likhet med sin franske kollega François Hollande lagt vekt på vekstskapende tiltak og advart mot å tro at man kan snu utviklingen ved hjelp av budsjettkutt alene.

Avlyste møte

Et planlagt møte mellom Obama og andre europeiske ledere ble avlyst sent mandag kveld, opplyser amerikanske og europeiske kilder.

Den amerikanske presidenten skulle ha diskutert krisen med ledere fra EU, Frankrike, Italia, Storbritannia og Spania etter middagen under G20-toppmøtet i Los Cabos, men dette ble ikke noe av.

Årsaken til avlysningen var angivelig forsinkelser under middagen, og det er uklart om møtene vil finne sted tirsdag, opplyser en kilde i Det hvite hus.