Innbyggerne i den lille irske byen Ballyhea har ikke mistet tålmodigheten. Søndag arrangerte de protestmarsj nummer ett hundre for å vise sin motstand mot at irske skattebetalere skal bidra til å redde banker og investorer som har tapt på den økonomiske krisen i landet.

— Største ranet i historien

I regn og hagl møtte 300 personer opp for å understreke at de fortsatt mener alvor, skriver den irske avisen Irish Examiner.

Diarmuid O`Flynn startet protestbevegelsen tilbake i mars 2011, og søndagens markering ble dekket av storkanalen Al Jazeera.

Til Irish Examiner sier O`Flynn følgende:

— Jeg skulle ønske dette var over, og at vi alle kunne gå tilbake til livene våre. Vi gjør dette, fordi vi må.

Han er sportsjournalist i samme avis og står også bak nettsiden Bondwatch Blog.

O`Flynn har tidligere uttalt at han er inspirert av den arabiske våren.

— Dette er det største ranet i historien, men forskjellen er at det er banken som robber oss, sier han til den britiske avisen Guardian.

Journalisten startet bevegelsen etter å ha irritert seg grenseløs over at milliarder av privat gjeld ble overført til irske innbyggere.

- Sier nei

Og beskjeden fra landsbyboerne i byen er klar: Ballyhea sier nei!

Utholdenheten til det lille lokalsamfunnet, som har fortsatt marsjen ukentlig hver søndag uten avbrekk gjennom hele 2012, og som hver gang møter opp med plakater med påskriften "Ballyhea says no!", har ikke gått ubemerket hen.

Både lokale medier, men også internasjonale media har i senere tid omtalt protestbevegelsen.

Økonomisk krise

Over 150.000 personer har forlatt Irland siden krisen startet i 2008. I år 2000 var arbeidsledigheten i landet på rundt 2 prosent, mens den i 2010 hadde vokst til hele 13 prosent- noe som var blant det høyeste i EU.

Irland hadde videre en årlig vekstrate på mellom 6 og 10 prosent på 2000-tallet, mens i 2009 hadde de en negativ vekst på minus 11,3 prosent. Gjelden i 2010 tilsvarte 34 prosent av BNP i landet.

Bankene hadde på dette tidspunktet utestående lån på mer enn 130 milliarder euro.