Spanske Ikea åpner en ny butikk i Barcelona senere i år, og trenger til sammen 380 ansatte. I det kriserammede landet er det en sjeldenhet at virksomheter lyser ut stillinger overhodet, og Ikeas utlysning ga mange desperate spanjoler på jobbjakt nytt håp om arbeid.

Så mange som 55.000 har søkt på de 380 stillingene melder selskapet, ifølge den spanske nettsiden abc.es.

Starter kurs i sommer

Stillingene ble lyst ut 4. juni, med søknadsfrist 30. juni. Den svenske møbelkjeden har planlagt å starte rekrutteringsprosessen og opptrening av personalet så snart som mulig.

Stillingene omfatter arbeid innen salg, restaurant, betjening, logistikk og kundeservice. Selv om butikken vil åpne senere i år, vil de gradvis starte opplæring av personalet allerede i sommer.I tillegg til stillingene som har vært utlyst, vil rundt 50 flere ansatte bli leid inn via byråer, for å ta seg av tjenester som sikkerhet, renhold, montering og transport. Den nye Ikea-butikken i Barcelona vil være den tredje møbelkjeden som åpner i området Catalonia, med totalt 15 butikker i Spania.

1,8 millioner arbeidsledige

Aftenposten har i vår hatt fokus på eurokrisen i landene sør i Europa, der statsgjelden har vokst seg skyhøy. Utfallet har blitt at deler av søreuropeisk økonomi nærmest har stagnert, samtidig som arbeidsledigheten stiger for hver måned som går.

Ledigheten fortsetter å stige i det kriserammede Europa. På et år er det blitt 1,8 millioner flere arbeidsledige.

Følg Aftenposten Jobb på Facebook