Du har sikkert opplevd å få Facebook-feeden din neddynget av meldinger om kjøp og salg av alle mulige digitale varianter av dyr og grønnsaker fra spillet «Farmville». Grenseløst irriterende for noen, gøyal tidtrøyte for andre. Og for eierselskapet Zynga — veldig, veldig lukrativt:

Nærmere 60 millioner spillere bruker penger på å skaffe seg husdyr, gårdsbygninger, råvarer og landbruksmaskiner som kun eksisterer i den digitale verden, noe de gjør 38.000 ganger i sekundet.

Det gjør at selskapet nå leverer et overskudd på 90 millioner dollar.

Verdt milliarder

Nå har Zynga søkt om å noteres på New York-børsen, slik at digitale kyr og traktorer kan omgjøres til enda flere dollar. Det vil isåfall betyr at Zynga blir det første børsnoterne selskapet i verden som tjener penger på å selge varer som ikke eksisterer i virkeligheten, melder San Francisco Chronicle.

Børsnoteringen vil trolig gi selskapet en verdi på mellom 10 og 20 milliarder dollar, og er ventet å gi Zynga mellom en og to milliarder dollar i umiddelbare inntekter.

Selskapet står også bak spill som «CityVille», «Empires & Allies» og «Texas HoldEm Poker» som også har gjort suksess i sosiale medier.