Tjener rått på nordmenns økende interesse for aksjer og sparing

Nordnet fikk flere nye kunder i Norge i første kvartal 2021 enn i hele 2019. Nettmegleren nær doblet inntektene og økte driftsresultatet med 160 prosent.

STERK VEKST: For Nordnet Norge og daglig leder Anders Skar.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Nordnet Norge leverte en omsetning på 237,7 millioner i første kvartal, en vekst på hele 92 prosent fra samme tid i fjor.

Det fremgår av en pressemelding fra selskapet torsdag. Driftsresultatet endte på 174,9 millioner, en økning på 160 prosent fra første kvartal 2020.

I løpet av årets første tre måneder har Nordnet Norge fått 53.500 nye aktive kunder. Dette er over dobbelt så mange som i første kvartal 2020, og flere nye kunder enn selskapet fikk i hele 2019 - et år hvor nettmegleren også tok over alle kundene fra Netfonds.

«Vi opplever en voldsom interesse for sparing og investering generelt, og aksjehandel spesielt i det norske markedet. Som den ledende og største digitale plattformen for sparing og investering i norske markedet så kapitaliserer Nordnet selvfølgelig godt på denne interessen», skriver Anders Skar, landssjef for Nordnet i Norge, i meldingen.

Satser på pensjonskonto

Nordnet Norge gikk ut av første kvartal med 288.300 kunder, en økning på 65 prosent de siste 12 månedene.

Kundenes samlede kapital på plattformen var ved enden av kvartalet på 110 milliarder svenske kroner, en økning på 122 prosent de siste 12 månedene.

Totalt gjorde Nordnets norske kunder nesten 6 millioner handler i løpet av årets første kvartal.

Lanseringen av egen pensjonskonto i Norge fra den 1. februar beskrives i meldingen som en viktig hendelse for Nordnet Norge.

Det refereres til tall fra Norsk Pensjon som viser at totalt 34.000 kunder har valgt å flytte pensjonskontoen sin per 23. april. 8.500 av disse har valgt å opprette pensjonskontoen i Nordnet.

«Nordnet har så langt en markedsandel på rundt 25 prosent i selvvalgt-markedet for pensjonskonto, noe vi er meget godt fornøyde med. Egen pensjonskonto er en viktig døråpner til det store pensjonsmarkedet for Nordnet og utvilsomt et forretningsområde vi kan hente vekst fra i årene som kommer, skriver Skar.

På konsernnivå genererte Nordnet en omsetning på 1,1 milliarder svenske kroner i kvartalet, og leverte et totalresultat før skatt på 829,6 millioner kroner.

Publisert: