— Vi har nettopp bygget vår 100. utgave av denne modellen. Nå vil vi vise den frem også i Bergen, sier Jørn Ravnskjær.

Salgssjefen i Quorning Boats, hjemmehørende i Fredericia sør i Danmark, smiler i takt med solen like før båtmessen Dra til Sjøs åpnet torsdag ettermiddag.

Sammen med eierens datter, Stine Quorning, er de på plass ytterst på flytebryggen utenfor Marineholmen i Bergen. Får de klaff, blir det signert salgskontrakt i år også.

Luksus side om side

Det vrimler av fritidsbåter i sjøen utenfor Møhlenpris. Frem til søndag kan publikum bivåne alt fra små kajakker, oselvere, praktiske fiskebåter, bruksbåter og skjærgårdsskip til de flotteste og mest luksuriøse båter man kan tenke seg.

Har du bankkonto tykk som en sjøpølse, skulle det være rimelig gode sjanser for å skaffe seg drømmebåten, enten det er en stor Bavaria-seilbåt eller en Princess motorbåt på 52 fot.

- Den totale båtopplevelsen

— Nytt i år er at vi prøver å speile alle sider ved båtlivets gleder. Derfor er her enda flere utstillere i kategorien opplevelser og reisemål, sier Ivar Nygaard, daglig leder i messeselskapet Arenum AS.

Årets utgave av Dra til Sjøs er den 20. i rekken, og det er andre året messen legges til Marineholmen.

— Mer fokus på den totale båtopplevelsen vil trolig føre til ytterligere interesse for å skaffe seg fritidsbåt, sier Nygaard.

Hans erfaring er at båtmarkedet er på svak kurs oppover etter noen svært tunge år som følge av finanskrisen som startet i 2008.

Har troen på trimaran

Når BT inspiserer de rundt 100 fritidsbåtene på messen, gjøres de siste forberedelsene før publikum får innpass på området. Det pusses og gnikkes på hvilte overflater, støv tørkes fra seter og bordplater, og hauger med brosjyrer settes frem.

— Vi var på tre messer i Norge i fjor, det resulterte i tre salg, sier danske Jørn Ravnskjær.

Han tror trimaran, som i motsetning til en katamaran har et skrog i midten, har en spesiell appell til dem som har vært vant til konvensjonelle seilbåter og som ønsker mer spenning.

Dra til Sjøs har åpent hver dag frem til søndag kveld.