• Mye av det som har fremkommet er opplysninger jeg ikke kjenner meg igjen i, en god del har vært direkte feilaktig og noe skyldes lekkasjer, skriver Rune Olsø i en pressemelding.

Administrerende direktør Rune Olsø i Entra eiendom la mandag kveld ut en pressemelding i Entra-saken som reaksjon på de siste ukenes medieoppslag, skriver adressa.no.

— De siste ukene har det versert flere saker om Entra Eiendom, nedsalg og min ansettelse som adm dir i september 2012. Mye av det som har fremkommet er opplysninger jeg ikke kjenner meg igjen i, en god del har vært direkte feilaktig og noe skyldes lekkasjer. Dette har naturligvis vært en utfordring både for selskapet og for meg.

Vil diskutere med det nye styret

Mandag opplyste settestatsråd Bård Vegar Solhjell (SV) at Ida Helliesen, Ketil Fjerdingen og Ottar B. Guttelvik går ut av Entra-styret. Styrets leder Siri Hatlen og nestleder Martin Mæland fortsetter i styret.

De nye styremedlemmene som går inn er Ingrid Tjøsvoll, Arthur Sletteberg og Kjell Jordal. De to ansatterepresentantene fortsetter.

Solhjell understreket at det er styrets oppgave å ansette direktør, og sa at han ikke ville blande seg inn i den omstridte ansettelsen av Rune Olsø.

Rune Olsø skriver i sin pressemelding at han nå vil gå vil diskutere med det nye styret om han skal fortsette som administrerende direktør.

Solhjell settestatsård

Det var 26. september at styret i Entra vedtok å ansette Rune Olsø som administrerende direktør umiddelbart. Et mindretall på tre av styrets sju medlemmer ønsket ikke Olsø som direktør i selskapet. Ansettelsen kom opp utenom dagsordenen.

Statsråd Trond Giske (Ap) ba i april lovavdelingen i Justisdepartementet om å vurdere hans habilitet i håndteringen av eierskapet i Entra på grunn av hans vennskap med Olsø. Lovavdelingen fant at Giske ikke var inhabil i håndteringen av Entra generelt, men vil være inhabil i saker hvis avgjørelsen innebærer «særlig fordel, tap eller ulempe» for Olsø.

Dermed ble Solhjell oppnevnt som settestatsråd for Giske. Senere har det kommet fram at styremedlem Ketil Fjerdingen, som arbeidet aktivt for at Olsø skulle få jobben, kan være inhabil fordi de to skal ha nære bånd.