Svar på prøvene kom fredag, opplyser NorgesGruppen i en pressemelding. Konsernet opplyser til NTB at kjøttet i produktet inneholder mer enn 60 prosent hest.

— Forbrukere som har kjøpt First Price lasagne, oppfordres til å levere produktet tilbake til butikk, heter det i meldingen. Kundene vil få pengene tilbake.

NorgesGruppen trakk tilbake lasagneproduktet fra butikkhyllene i slutten av forrige uke, etter at mistanken om bruken av hestekjøtt ble reist. Produktet er derfor ikke lenger tilgjengelig i butikk.

Ikke merket

— Coop har i dag fått bekreftet funn av hestekjøtt i fryst Coop Lasagne 400 gram og 1 kilogram. Dette er ikke merket på produktene, skriver Coop i en pressemelding.

Både Coop og Rema ber kundene levere varene tilbake og de vil da få pengene tilbake.

- Alvorlig situasjon

— For oss er det viktig at varedeklarasjonen alltid er helt riktig, og at kvaliteten alltid settes først. Varedeklarasjonen på våre produkter skal selvsagt være i tråd med innhold i produktene, og derfor stiller REMA 1000 blant annet i møte med helse- og omsorgsministeren og landbruks- og matministeren i dag, skriver Rema i sin pressemelding.

— Det er en alvorlig situasjon, sier seksjonsleder Randi Edvardsen i Mattilsynet til Aftenposten.no.

Mattilsynet vil nå starte DNA-testing etter stikkprøvemetoden.

— Det innebærer at vi følger en anbefaling som er gitt til EUs medlemsland. Prøvetakingen skal komme i gang i løpet av svært kort tid. Det er noen praktiske ting som først må avklares, sier seksjonsleder Randi Edvardsen.

Ikke oversikt

Hun forteller at de ikke har noen oversikt over hvilke produkter som nå er testet hos de ulike leverandørene.

— Nei, de prøvene som er tatt er det de enkelte virksomheter som har tatt initiativet til.

— Er det sannsynlig at flere produkter enn det vi ennå kjenner til som inneholder hestekjøtt?

— Det vil jeg ikke spekulere i.