Mens riksmeklingsmann Geir Engebretsen satt på overtid og meglet med partene i tariffområdet Oslo kommune, ble Unio.no utsatt for massive hackerangrep.

— Hvis det skjer noe nytt i meklingen, vil det være krise for oss hvis nettsidene er nede. Det blir nok en søvnløs natt på mange måter, sa kommunikasjonsrådgiver Jo Egil Tobiassen i Unio til Aftenposten.no rett før klokken 22.30.

Nettsidene til unio.no var oppe igjen før det ble brudd i meglingen ved 07.45-tiden onsdag morgen.

YS ble også angrepet

— I følge vår tekniske leverandør Symfoni dreier det seg om såkalte trojanske hester. Opptil 20 millioner datamaskiner verden over har blitt infisert med virus som styrer dem mot unio.no Dette har vi dokumentasjon på. Angrepene er godt organisert og svært omfattende, sa Tobiassen.

Hackerangrepet førte til at unio.no var nede i perioder av tirsdagen.

— Det er tydelig at noen forsøker å kneble oss midt i streiken. Dette er et grovt lovbrudd og vi må vurdere hva vi gjør hvis vi finner ut hvem det er, sa Tobiassen.

Siste storangrep kom kl 20.00. På samme tidspunkt startet Unio et nettmøte med blant annet forhandlingsleder Arne Johannessen.

Nettsidene til YS, som også har brutt meglingen og vil gå ut i streik i Oslo torsdag morgen, ble hacket

— Vi har nå fått klarhet i at vi også ble rammet av hacking i går, melder politisk rådgiver i YS, Marit Momrak Wright i en pressemelding onsdag morgen.