— Vi har solgt en bolig og salget gikk godt, sier advokat og megler Gunnar Angaard i Advokatpartner til bt.no.

— Dette var fantastisk hyggelig for selger, og jeg har inntrykk av at begge parter i handelen er godt fornøyde.

- Stort potensial

Eneboligen som nå er solgt er fra 1920 og ligger i Johanne Juells gate på Kronstad i Bergen.

I salgsoppgaven heter det: «Eiendommen har behov for oppgradering til tidsmessig standard, og vedlikehold må påregnes av bolig så vel som tomt». Og: «En sjelden mulighet til å anskaffe en flott eiendom med stort potensial til å fremstå i høy kvalitet».

— Det var stor interesse for å sikre seg boligen. Og det reflekterte budrunden, sier Angaard nøkternt.Kjøper sitter igjen med 163 kvadratmeter primærrom og 280 kvadrat bruksareal på 737 kvadratmeter eiet tomt - skjermet beliggende cirka midtveis mellom Danmarks plass og Haukeland universitetssykehus.

Huset inneholder blant annet fire soverom på samme plan, hall, to bad/toalett, frittstående garasje og biloppstillingsplass.

— Her er det nærhet til alle alle fasiliteter i et meget populært område, fremhever megleren.

Pluss 65 prosent

Etter en «hektisk budrunde med flere interessenter», endte sluttsummen 3,25 millioner kroner over prisantydningen på 4,95 millioner. Salgssum: 8,2 millioner kroner. Det er 65 prosent over antydning.

Selv om det var mange på visning og stor interesse for eiendommen, legger ikke Angaard skjul på at han ble overrasket over salgssummen.

— Om dette er rekord, vet jeg ikke. Men dette er heller ikke «hyllevare», sier Angaard.

- Enkelte vil mene at eiendommen må ha vært underpriset?

— Det er alltid utfordrende å sette riktig pris i et område med knapphet på slike eiendommer, og vi valgte å legge oss på takstmannens vurdering. Markedet verdsatte den noe høyere, sier megleren med betydelig grad av understatement.

Beliggenhet var prisdrivende

Angaard er tilbakeholden med å si noe om kjøperne, annet enn at det er folk som nok visste hva de var ute etter.

— Kjøper har sikret seg en eiendom med fantastisk god beliggenhet. Det var prisdrivende. Og slike knapphetsgoder oppnår alltid gode priser. Beliggenheten og mulighetene man har med huset var nok avgjørende, sier megleren.

- Ekstreme utslag

Regionleder Kurt F. Buck i Eiendomsmegler 1, som også er varastyremedlem i Norges Eiendomsmeglerforbund, har ikke fått med seg det konkrete salget på Kronstad. På generelt grunnlag sier han likevel:

— Det har vært mange fantastisk gode salg i det siste, og en god del boliger som er gått en god god del over prisantydning. Spørsmålet er om vi meglere priser for lavt, eller om det er markedet som er så godt, sier Buck.

Og svarer delvis selv:

— Sannsynligvis er det en kombinasjon av et godt salg fra meglers side, og at man har bommet på prisen i utgangspunktet. Det er vanskelig å si noe generelt om det. Men fra tid til annen får det ekstreme utslag.

Oppussing på gode adresser

Buck påpeker også at det nesten utelukkende er boliger av den typen som nå ble solgt på Kronstad som får så store prisutslag.

— Det dreier seg om oppussingsobjekter eller boliger som trenger oppgradering, med god beliggenhet og «gode adresser». Og gjerne med gode utviklingsmuligheter, fordi tomten er stor.

- Tidenes kanskje beste marked

Buck mener prisutviklingen nå går så raskt at at meglerne nesten ikke kan unngå å bomme i enkeltsaker.

— Vi opplever nå kanskje tidenes beste marked. Og i 95 prosent av sakene treffer vi veldig godt, sier Buck.

— For tiden betaler kjøpere gjerne mer for beliggenhet, størrelse og utviklingspotensial enn vi tør å tro på forhånd, sier han som en unnskyldning på meglernes vegne.

«Ikke truffet innertier»

Med et salg som går over 3 millioner kroner over prisantydning, som med eneboligen på Kronstad, påpeker Buck likevel at man «åpenbart ikke har truffet innertier».

— Samtidig har nok megler gjort et godt salg.

Følg Aftenposten Bolig på Facebook