Helge Leiro Baastad, Gjensidige

– Du vandrende laks. Av Jan Johansson. Hvis du er glad i å fiske finner du ikke stort bedre sesongoppkjøring enn denne boken, sier Gjensidiges konsernsjef.

Helge Leiro Baastad (t.v.) i Gjensidige anbefaler alle fiskeinteresserte å lese boken «Du vandrende laks», utgitt på Landbruksforlaget. Idar Kreutzer i Storebrand anbefaler blant annet Henry Kissingers «On China».

– Eller du kan lese Mao, den ukjente historien. Av Jung Chang. En spennende og rystende bok om Mao og Kina, fra begynnelsen av forrige århundre til Maos død i 1976. Nå som det pågår et regimeskifte i Kina og kuppryktene svirrer er det ekstra aktuelt å forstå dette landets nære historie. Idar Kreutzer, Storebrand

Hvis man først vil sette seg inn i den voksende økonomiske stormakten i øst, har også Idar Kreutzer i Storebrand lesetips: On China, av Henry Kissinger.

– Henry Kissinger har hatt nær dialog med fire generasjoner kinesiske ledere og har skrevet en meget leserverdig bok som gir god innsikt og forståelse, sier han.

Fullt så fremadstormende er neppe Kongo, men landet er derimot rikt på flyktninger. Kreutzer er også styreleder i Flyktningehjelpen. På vei til Kongo nylig plukket han opp Kongo – Historien om Afrikas hjerte av David van Reybrouck.

Svein Richard Brandtzæg (t.v.) i Hydro anbefaler blant annet Simon Sebag Montefiores «Jerusalem». Ole Robert Reitan i Reitangruppen mener du bør lese krim i påsken.

Svein Richard Brandtzæg, Hydro

Hydro-sjefen velger seg finansforfatteren Michael Lewis’ artikkelsamling fra eurokrisen, Boomerang – The Meltdown Tour.

– I den grad statsgjeldkrisen kan gjøres interessant, har forfatteren lykkes med en galgenhumoristisk stil å gjøre dette både tilgjengelig og spennende. Amerikaneren gjennomfører en reise gjennom de mest gjeldsbelastede landene i Europa før han beskriver situasjonen i California og Washington DC.

En ekte Haugesunds-araber må dessuten kunne sin Jerusalem.

Sist har han lest Simon Sebag Montefiores Biografien Jerusalem.

– Den beskriver historien til byen som en gang ble ansett som verdens sentrum. Et sentrum som ble en strategisk slagmark for de Abrahamske religioner. Boken gir innsikt og bakgrunn for konfliktene mellom sivilisasjoner som etter 3000 år fortsatt ikke er løst.

Ole Robert Reitan, Reitangruppen

– Min anbefaling for påsken må bli Gass av Ulrik Imtiaz Rolfsen. Fordi Ulrik er reflektert, drivende dyktig og uredd. Dessuten må man jo lese krim i påsken, sier Ole Robert Reitan.

Rolv Erik Ryssdal, Schibsted

Konsernsjefen holder seg til de mer nære utfordringene:

«Great by choice» er en bok om hvilke selskaper som lykkes i turbulente tider. Den boken anbefaler Schibsteds konsernsjef, Rolv Erik Ryssdal (t.v.). Rune Bjerke i DNB anbefaler krim.

– Great by choice av Jim Collins og Morten T. Hansen. En meget interessant bok som gir innsikt om hvilke typer selskap som lykkes i turbulente tider, sier han.Mer om emnet: The Granularity of Growth av Patrick Viguerie og flere andre.

– Det er en bok som gir gode perspektiver på vekst. Den viser at man kan finne vekst i markeder der man normalt ikke hadde ventet det, sier Ryssdal.

Rune Bjerke, DNB

Fra en drosje i London sender DNB-sjefen følgende på SMS: «Påsken er som skapt for krim. Det er lyst. Det er fri. Det er tid for underfundig spenning. I år blir det hårreisende passasjer av sublim spenning, som Politiken beskriver det. Danmarks krimkonge Jussi Adler Olsen har kommet med sin 4. bok om avdeling Q, Journal 64. Jeg gleder meg vilt. Ingen tvil om at konkurransen i Norden er jevnbyrdig innen sjangeren. Nordisk forbrødring, sier nå jeg. Løp og kjøp!»

Har du noen boktips å dele med andre lesere? Del dem i kommentarfeltet under, eller på våre facebooksider!