Sønnen: - Dette er en skam!

Frederik Wilhelm Mohn raser mot sin far etter salget av familiekonsernet.

Publisert Publisert

BEKLAGER:- Jeg trodde dette var et feigt forhandlingsutspill fra min far, sier Frederik Wilhelm Mohn. Foto: TOR HØVIK

  • Tor Arne Fanghol
  • Marit Holm
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Trond Mohn har solgt Frank Mohn konsernet for 13 milliarder kroner. Konsernet har 1200 ansatte og hadde i følge pressemeldingen en omsetning på 3,4 milliarder kroner i fjor.

I en tekstmelding til Bergens Tidende skriver Frederik Wilhelm Mohn følgende:

«Dette er en skam! Jeg fikk vite om salget i går av Trond Mohn og jeg trodde dette var et feigt forhandlingsutspill fra min far.»

Og videre:

«Jeg beklager overfor alle ansatte, men spesielt fagforeningene. Trond Mohn klarte aldri å gjennomføre generasjonskiftet i bedriften som hans far, Frank Mohn grunnla. Det ble for vanskelig å innrømme at han hadde en flink sønn. Vi har ennå ikke blitt kontaktet av Alfa Laval, og det sier det meste om Trond Mohns fremgangsmåte. Skam deg Trond!»

BT har forelagt sønnens uttalelser for Trond Mohn. Han ønsket ikke å kommentere disse mandag formiddag.

-Vist oss konkurransedyktige

Det var det svenske konsernet Alfa Laval som mandag sendte ut følgende pressemelding:

«Alfa Laval har inngått en avtale om å kjøpe Frank Mohn AS (Frank Mohn), med produktnavnet Framo, for et totalt kontantbeløp på NOK 13 milliarder, på en kontant— og gjeldsfri basis, fra Wimoh AS, ett selskap kontrollert av Mohn-familien.»

— Konsolidering og globalisering skjer innen alle industrier. Vi har vist oss konkurransedyktig gjennom innovasjon, kvalitet og et langsiktig syn på kunderelasjoner. Alfa Laval sitt engasjemang og fokus på kvalitetsprodukter for det internasjonale markedet er en arv som vi deler, sier Trond Mohn, styreleder i Frank Mohn AS i pressemeldingen som er sendt ut.

Han legger til:

— Våre kunder og ansatte kjenner Alfa Laval som en pålitelig leverandør av varmevekslere og separatorer gjennom flere generasjoner.

Trond Mohn fortsetter: «Alfa Laval er det eneste selskapet vi kunne se som en ansvarlig og langsiktig eier av Frank Mohn AS, og jeg er svært tilfreds med at vi har kommet til enighet om en avtale. Gjennom Alfa Lavals industrielle plattform og globale rekkevidde er vi trygge på at Framo vil fortsette å betjene krevende kunder og videreutvikle selskapets verdensledende posisjon».

— Du får leve i spenningen

Utover pressemeldingen, var Trond Mohn selv ordknapp mandag morgen.

På spørsmål om hva han føler nå når familiekonsernet er solgt, svarer han følgende til BTs journalist:

— Det tar vi på pressekonferansen. Du får leve i spenningen.

Frank Mohn AS planlegger en pressekonferanse kl. 14.

Fremragende

— Frank Mohn er et fremragende selskap som vi har fulgt tett over flere år. Selskapet har svært dyktige ansatte og har en markedsledende posisjon innen segmenter med langsiktige attraktive vekstmuligheter", sier Lars Renström, konsernsjef i Alfa Laval.

I pressemeldingen skriver de: Kombinasjonen av Frank Mohn og Alfa Laval vil innebære ytterlige attraktive tilbud av produkter, systemer og tjenester og vil i høy grad forsterke vår ledende posisjon som leverandør av kritiske systemer til skip og til produksjonsenheter innen offshore olje & gass, samtidig med en enestående serviceorganisasjon.

Ifølge en melding fra det svenske selskapet har Frank Mohn i prosessen brukt EY som regnskapsrådgiver og Advokatfirmaet Schjødt som juridisk rådgiver.

En knapp halvtime etter børsåpning på Stocholm-børsen var Alfa Laval-aksjen opp 2,7 prosent.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. - Perfekt for oss

  2. Frank Mohn-konsernet solgt for 13 mrd