Verdens største aluminiumsprodusent Alcoa presenterte i går et bedre resultat enn ventet, noe som førte til økt investeringslyst blant investorene i Asia. Aluminiumsproduksjon blir sett på som et parameter på hvordan det går med verdensøkonomien ettersom materialet brukes til å lage mange varer, skriver Reuters.

Gårsdagens møte mellom den franske presidenten Nicolas Sarkozy og den tyske forbundskansleren Angela Merkel fører til at frykten for uroen i Europa har avtatt noe. Topplederne kunngjorde at de er klare til å bruke nye milliarder for å hindre at eurokrisen sprer seg til flere land.

Euroen styrket seg også etter gårsdagens toppledermøte. Denne uken er det mest spenning knyttet til nye italienske og spanske gjeldsauksjoner.

Klokken 0730 var bildet slik i Asia:

  • MSCI-indeksen for Asia hadde steget med 1,57 prosent til 759. * Nikkei-indeksen i Japan hadde steget med 0,38 prosent til 8422. * Hang seng-indeksen i Hong Kong hadde steget med 1,03 prosent til 19.059. * CSI-indeksen i Kina hadde steget med 2,96 prosent til 2438. I går stengte de europeiske børsene i minus, mens Dow Jones-indeksen i USA fikk et forsiktig løft på 0,27 prosent.