Nel og nykommere vinnere på negativ Oslo Børs

Med karbonfangst og havvind seilte nynoterte Aker-selskaper inn på Børsen.

BJELLESEREMONI: Administrerende direktør Valborg Lundegaard i Aker Carbon Capture kunne ringe i børsbjellen da Oslo Børs åpnet onsdag.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Hovedindeksen falt og endte ned 0,31 prosent ved stenging.

Denne onsdagen ble de to Røkke-selskapene Aker Carbon Capture og Aker Offshore Wind børsnotert på Merkur Market. Det ble markert med ikke mindre enn to bjelleseremonier i løpet av dagen.

De to selskapene markerte seg svært sterkt fra start. Kursen for karbonlagringsselskapet Aker Carbon Capture endte på 5,05 kroner på sin første børsdag.

Havvindselskapet Aker Offshore Wind på sin side endte på 3,41 kroner.

De to selskapene ble børsnotert som et ledd i en større omorganisering i Aker-systemet. Selskapene er skilt ut av Aker Solutions som på sin side skal fusjonere med Kværner.

Aksjegevinst i storkunden Nikola løfter Nel-resultatet

Tungt fall for Mowi

På Børsen var laksekjempen Mowi i fokus etter at selskapet la frem kvartalstall på morgenkvisten. Driftsresultatet var over én milliard kroner lavere enn i fjor. Selskapet gjorde det samtidig kjent at det ikke vil betale utbytte for første halvår.

Mowi-aksjen falt 6,37 prosent, og bidro med det mest til nedgangen på Hovedindeksen.

Hydrogenselskapet Nel gjorde det kjent på morgenkvisten at ordreboken er på over én milliard kroner. Samtidig ga økte aksjeverdier i Nikola et bokført overskudd på 596 millioner kroner i andre kvartal. Nel-aksjen klatret bratt og endte 10,30 prosent opp.

Siden Børsen stengte tirsdag har oljeprisen steget rundt 40 cent til nærmere 46 dollar fatet.

Utviklingen i oljemarkedet preges denne uken i stor grad av at orkanen Laura nærmer seg kysten av USA. Det er ventet at orkanen vil treffe Texas og Louisiana torsdag norsk tid.

Mowi med milliardfall i andre kvartal, dropper utbytte

Selskaper strømmer til Børsen

Oslo Børs har hatt en sterk utvikling i antallet nye selskaper den siste tiden. Hittil i år har 17 selskaper blitt notert, hvorav 14 noteringer har skjedd på Merkur Market. Til sammenligning ble bare 15 selskaper børsnotert i hele 2019.

På bakgrunn av dagens to nye børsdebutanter har antallet selskaper på Børsen nå økt til 253. Dette er det høyeste antallet siden finanskriseåret 2008, skriver Oslo Børs i en pressemelding.

Samlet på Merkur Market er det notert 49 selskaper siden lanseringen i 2016, etter at flere av disse har blitt overført til Oslo Børs eller Oslo Axess er det nå 37 selskaper notert på mini-markedsplassen.

– Oslo Børs skal være en kilde til kapital for selskaper. Med Merkur Market åpnet vi dørene for flere selskaper. Vi ser at Merkur-selskapene har klart å tiltrekke seg investorer og kapital. Mange har ambisjoner om å vokse, og flere har tatt steget opp og søkt seg mot Oslo Axess og Oslo Børs, sier børsdirektør Øivind Amundsen i en kommentar.

Det er ventet ytterligere en notering på Merkur Market senere denne uken når Bewi etter planen skal børsnoteres førstkommende fredag.

Publisert: