Voldberg og Blystad kvitter seg med Aker Solutions-aksjer

Publisert: Publisert:
STORINVESTOR: Tore Aksel Voldberg har lenge vært en av de mest aktive privatinvestorene på Oslo Børs.
iconDenne artikkelen er over to år gammel

De to investorene har figurert på listen over de 50 største aksjonærene i Aker Solutions, men er nå ute av topplisten, viser aksjonæroversikter mandag.

Tor Aksel Voldberg eide 750.000 aksjer gjennom sitt selskap Skøien AS, mens Arne Blystad hadde 550.000 aksjer via selskapet Songa Trading.

Aksjonærlistene viser at beholdningene er betydelig redusert, men det er ikke kjent om de to investorene har solgt seg helt ut.

De kan maksimalt sitte med en beholdning på drøye 335.000 aksjer hver. Voldberg og Blystad dukket først opp på aksjonærlistene i juni, og de var også ute av topplisten en periode i juli.

På det meste kontrollerte Voldberg 1,09 millioner aksjer verdt 16,4 millioner kroner, ifølge Infront.

Aksjonærlisten har et tidsetterslep som gjør at investorene kan ha kjøpt eller solgt aksjer som ikke er registrert enda.

Listene tar dessuten ikke høyde for aksjer som er lånt ut, for eksempel til shortsalg, eller om aksjene er flyttet til andre kontoer.

Kjell Inge Røkkes Aker la tidligere i sommer frem planene om så slå sammen Aker Solutions og Kværner. I tillegg skilles havvind og karbonfangst ut fra Aker Solutions og over i to selskap som skal børsnoteres.

Planene har satt fart i Aker Solutions-aksjen. Den siste måneden er kursen opp 84 prosent, mens oppgangen er på 226 prosent de siste tre månedene.

Les også:

Aker tror en milliard skal sprøytes inn i de nye fornybarselskapene
Publisert: