WSJ: Amerikansk Tiktok-kjøp skrinlagt inntil videre

Forbudet mot Tiktok i USA har møtt motstand i rettssystemet. Nå har Biden-administrasjonen bedt om at saken utsettes.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Planene om å tvinge Tiktok til å selge den amerikanske virksomheten til Oracle og Walmart har blitt skrinlagt inntil videre, opplyser kilder til Wall Street Journal.

Det var Trump-administrasjonen som forsøkte å tvinge Tiktok-eieren Bytedance å selge appens amerikanske virksomhet til de to aktørene, i det som ble omtalt som en sikkerhetsrisiko rundt kinesiske teknologiselskaper.

Den forrige administrasjonen forsøkte også å få appen forbudt, men retten stoppet dette. Sent onsdag kveld skal Biden-administrasjonen ha bedt om at ankebehandlingen av saken utsettes, ifølge rettsdokumenter skriver WSJ.

I dokumentene kommer det frem at justisdepartementet har begynt en gjennomgang av Trump-administrasjonens beslutninger, for å beslutte om det er en sikkerhetsrisiko som krever et forbud.

– På generelt grunnlag kan jeg si at vi gjør omfattende evalueringer av risikoen til amerikansk data, inkludert fra Tiktok, og vil adressere dem på en effektiv måte. Om vi har nyheter å komme med vil vi kunngjøre det, sa pressesjef Jen Psaki i Det hvite hus under onsdagens pressekonferanse.

Ifølge avisens kilder pågår det nå samtaler mellom amerikanske myndigheter og Bytedance. Disse skal dreie seg om datasikkerhet og muligheter for å forhindre at informasjon Tiktok samler fra amerikanske brukere skal kunne bli tilgjengelig for kinesiske myndigheter.

Donald Trump sa i september at han hadde «gitt avtalen min velsignelse». Ifølge den avgåtte presidenten ville avtalen tillate at appen fortsatt kan brukes i USA, og at det blir startet opp et nytt selskap med kontor i Texas.

Tiktok har tatt verden med storm: Slik har selskapet gjort Trump bekymret
Publisert
  1. TikTok
  2. Bytedance
  3. Joe Biden
BT anbefaler

– Jeg kunne vært et annet sted i dag om noen hadde fanget meg opp

– Hadde noen fanget meg opp i en tidlig fase, ville jeg kanskje vært på et annet sted i dag, sier Cecilie Baldersheim.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. 20 fikk bot – én tatt i 115 km/t

  2. Magnus har kjøpt veden for ei krone

  3. Bil og lastebil krasjet på fergekai

  4. – Jeg husker da det var kamp om plassene. Nå er vi glade for hvert barn vi får.

  5. Funkisluksus på Hjellestad kjøpt for 23,5 millioner

  6. – Strømmen er virke­lig ingen kjerne­sak for dem