Vet lite om pensjon

Åtte av ti hordalendinger vet lite om de nye pensjonsreglene som trer i kraft fra årsskiftet. Det viser en fersk undersøkelse fra Storebrand.

Publisert Publisert

  • Ole Erik Klokeide
iconDenne artikkelen er over ni år gammel

Den landsomfattende undersøkelsen avdekker at nordmenn generelt har lav kunnskap om de nye pensjonsreglene som trer i kraft 1. januar 2011. Hordalendinger ser ut til å være blant de dårligst informerte i landet.

Bare 15 prosent av de spurte føler at de har fått god informasjon om de nye reglene.

— De yngste er dårligst informert. Dette er alvorlig og viser at hordalendinger bør sette seg bedre inn i de nye reglene, mener leder for bedriftsmarkedet Vest i Storebrand.

På landsbasis viser undersøkelsen at 82 prosent ikke føler seg godt nok informert om de kommende endringene. I Hordaland mener 85 prosent av respondentene at de er for dårlig informert.

Verst for de yngste

Det kommer også frem i undersøkelsen at yngre arbeidstakere vet minst om de nye pensjonsendringene. Mens tre av ti arbeidstakere over 50 mener de er godt informert om innholdet i pensjonsreformen, svarer mindre enn en av ti under 30 år at de er godt informert. Kvinner svarer gjennomgående at de føler seg noe dårligere informert enn menn.

— For yngre arbeidstakerne er det viktig å være klar over at alle arbeidsår teller i pensjonsopptjeningen. Det betyr at friår, deltidsarbeid og lange studier vil slå rett ut i lavere pensjon, sier Thorstensen.

— Det er fornuftig at dagens unge må jobbe lenger for å få samme pensjon, siden levealderen øker. Dette sikrer et bærekraftig pensjonssystem. Det kan imidlertid stilles spørsmål om det er rettferdig at 50-60-åringene, takket være gunstige overgangsordninger nærmest ikke blir berørt av pensjonsreformen, sier han.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Her svarer han om kvelden alt gikk galt

  2. By i Spania stenges ned

  3. Før kampen pekte bergenseren ut Branns svakheter. Så scoret laget hans fem.

  4. Bil krasjet i gjerde og husvegg, to til Haukeland

  5. Her ble bobilen og personbilen stående bom fast: – Det var litt uventet, kan man si

  6. Da Rimma (84) skjønte at livet gikk mot slutten, reiste hun til sønnen i Bergen. På veien fikk hun korona.

  1. Jobb og karriere