Bondelaget i Oppland vil ikke lenger ha årsmøtet sitt på Quality Hotel Hafjell. Årsaken er at hotellet har Q-Melk og ikke Tine Melk.

Det er NRK Hedmark og Oppland som forteller om det lokale bondelaget som i mange år hatt sine årsmøter akkurat her. Hotellets bytte av meierileverandør ble ikke godt mottatt hos medlemmene.

Nytt hotell

— Da det ble kjent fikk vi en god del reaksjoner fra våre medlemmer om at vi burde se oss om etter et annet hotell. Det har vi gjort, sier leder av Oppland Bondelag Trond Ellingsbø til NRK.

Han mener det er naturlig at de velger et hotell hvor Tine leverer melken, men understreker at dette ikke er noe protest mot hotellet, men en reaksjon mot den inngåtte kjedeavtalen. Hele hotellkjeden har byttet leverandør, og dermed er det ikke lenger opp til hvert enkelt hotell å velge sin leverandør.

Administererende direktør i Q-Meieriene, Bent Myrdahl, synes det er trist at Bondelaget velger å boikotte et hotell på grunn av melken.

— Melken vår kommer også fra gode norske kyr og fra bondelagets medlemmer, sier Myrdahl til NRK.

Byttet til Gilde

Hotellkjeden har ikke bare byttet meierileverandør, de har også byttet kjøttleverandør fra Spis til samvirkebedriften Nortura, som eier merkevaren Gilde som også er bondeeid.

Derfor mener administererende direktør i Choice, Torgeir Silseth, at regnskapet burde gå i null.

Han synes det er både trist, leit og litt rart.

— Dersom en skal flytte møtene sine etter hvilket firma som leverer melken, kan det bli travelt og uoversiktelig, sier han til NRK.

Bøndene risikerte å få Q-Melk til frokost, men byttet hotell i stedet.
Georgsen Tone