Vanligvis er vi vant til at møbelgiganten Ikea setter sitt preg på interiøret i husene våre.

Nå skal Ikea-filosofien overføres til et helt nabolag, der Inter Ikea vil være utleiere.

Inter Ikea-gruppen er ikke en del av Ikea-varehuskjeden, men består blant annet av en franchisedivisjon som innehar rettighetene til Ikea-konseptet, og en eiendomsdel som investerer, utvikler og forvalter eiendommer.

Fra industri til urbant område

1200 boliger skal det bli plass til på et gammelt industriområdet på 1100 mål ved Olympic Park i bydelen Stratford i det østlige London.

1200 nye boliger skal bygges i Ikea-ånd i Øst-London.
LandProp/Inter Ikea

Inter Ikeas mål er å forvandle dette i dag forfalne industriområdet til et urbant nabolag, under navnet Strand East.40 prosent av boligene skal være store nok til å huse familier (tre soverom eller mer), og boligene skal i tråd med Ikea-varemerket ikke koste for mye.

— Vil holder oss til Ikeas filosofi: Vi vil ikke lage dette for de rike eller de superrike, vi vil produsere noe for familier, for folket, sier Harald Müller, sjefen for LandProp til The Globe and Mail.

LandProp er eiendomsddivisjonen av Inter Ikea.

— Vår tilnærming vil være å tilby gode priser samtidig som vi skal levere god kvalitet. Det betyr smarte designløsninger som gjør at vi kan levere et produkt til overkommerlige oriser, sier Müller.

Venter på tillatelse

Müller sier til Aftenposten.no at de nå venter på byggetillatelse før de kan realisere sitt prosjekt.

— Vi håper byggetillatelsen blir klar til sommeren, og at byggingen kan starte neste år. Vi vil dele opp ulike kvartaler i arkitektkonkurranser, og byggingen vil skje steg for steg frem til hele området forhåpentlig vil stå klart om 5-6 år, sier Müller til Aftenposten.no.

De første bygningene kan stå klare mot slutten av 2014.

Området vil inneholde en blanding av småhus og leilighetsbygg, restauranter, i tillegg til småskala kontorer, og hotell med 350 rom.

Uten Ikea-butikk

Men noe Ikea-varehus på området, det blir det ikke.

- Hvordan vil Ikea-varemerket prege det nye området?

— Det vil bli et visst skandinavisk preg på arkitekturen. Vi vil fokusere på bærekraftig utvikling, med mål om å bli et av de mest økologiske områdene i London. Vi vil satse bilfritt, med underjordisk parkering. Fokuset skal være på at det skal være bra for folk som bor der, og dette er deler av Ikeas filosofi, sier Müller.

Sykkel- og fotgjengerveier vil være sentralt. Tre gamle piper fra industribygg vil beholdes for å minnes historien i området.

Området vil deles opp i fem kvartaler, der hvert kvartal vil ha sitt eget uttrykk og design.

Følg Aftenposten Bolig på Facebook

Området Inter Ikea vil bygge ut er et gamelt industriområde i Stratford i Øst-London.
LandProp/Inter Ikea