I jakten på friske penger i det gjeldstyngede Hellas har myndighetene prøvd det meste: De har lagt ut navnelister på mennesker som ikke betaler skatt, de har kuttet tungt i lønninger, pensjoner og offentlige jobber.

Men fremdeles sliter landet med å komme seg ut av den nedadgående spiralen.

Startpris: 30 euro

Nå åpner myndighetene for en ny inntektskilde til den bunnskrapte statskassen. Privatpersoner og andre som har behov for det skal nå kunne leie inn både politipersonell og utstyr i forbindelse med arrangementer som krever forsterket sikkerhet.

— Vi vil kun tilby disse tjenestene i spesielle tilfeller og om vi har tilgjengelig kapasitet. Vi skal først og fremst sørge for at alle innbyggerne er trygge på at politiet er tilstede, sier politiets talsmann Thanassis Kokkalakis til nyhetsbyrået Reuters.

Prisene begynner på 30 euro timen for å leie en polititjenestemann. Trenger man en politibil i tillegg, øker prisen med 40 euro i timen.

Klarer man seg med en motorsykkel, er påslaget 20 euro. For 200 euro per time får man rådighet over en politibåt, og for 1500 euro tar politihelikopteret av.

Stor politistyrke

Tidligere har gresk politi levert disse tjenestene gratis når private arrangører har hatt behov, men den desperate budsjettsituasjonen gjør at dette ikke lenger er mulig.

Hellas har lenge holdt seg med en solid politistyrke. Rundt 55.000 politiansatte passer på landets 11 millioner innbyggere, og mange av polititjenestemennene har, som mange andre offentlig ansatte, vært nødt til å akseptere lønnskutt og dårligere pensjonsbetingelser.

Til sammenligning har politiet i Norge rundt 12.000 ansatte.