I juli 2011 ble det kjent at Storbritannias største avis News of the World skal ha hacket telefonsvarerne til krimofre og deres pårørende samt til pårørende til soldater drept i Afghanistan og Irak. Avisen ble lagt ned som følge av skandalen.

Skyhøye advokatutgifter

Hacking-avsløringen har rystet Rupert Murdochs medieimperium News Corp. Selskapets tredjekvartalsrapport viser at skandalen har kostet 1,5 milliarder kroner ($258), hvorav 882 millioner kroner har gått til advokatutgifter alene, skriver Bloomberg.

Videre er det brukt 91 millioner på forlik og 531 millioner på å legge ned skandaleavisen News of the World.

Men til tross for skandalen så leverer News Corp gode resultater på grunn av vekst i selskapets TV— og filmsegment. Resultatet steg med 47 prosent til 5,5 milliarder kroner. Mens den totale omsetningen økte med 1,8 prosent til 49 milliarder kroner. Dette er bedre enn forventningene.

Tjener mest på TV-produksjon

News Corp, som eier både Fox Broadcasting og Fox News, får omtrent 70 prosent av sin inntjening via TV-produksjonen.

81 år gamle Rupert Murdoch kontrollerer rundt 40 prosent av aksjepostene i News Corp. I begynnelsen av mai publiserte det britiske parlamentet en rapport som slaktet konsernsjefens lederevne i selskapet. Ifølge rapporten, har Murdoch «med viten og vilje oversett hva som foregikk i sine selskap og publikasjoner».

De konkluderte med at Murdoch ikke er egnet til å lede et så stort selskap.

Dette kan føre til at News Corp blir tvunget til å selge sin andel på 40 prosent i det britiske TV-selskapet BSkyB, som blant annet sitter på rettighetene til Premier League, skriver business.dk.

10. juli 2011 kom den siste utgaven av News of the World ut.
REUTERS/Ian Nicholson/NTB Scanpix