Unio Stat er fortsatt i konflikt med arbeidsgiver Staten. Det var kontakt mellom partene onsdag, og det vil bli avholdt nye møter torsdag, melder Unio på sine nettsider.

Unio-medlemmene streiker i Bergen, Bodø, Drammen, Kristiansand, Oslo, Tromsø og Trondheim.

Det detaljerte uttaket viser at streiken omfatter blant annet politifolk, akademikere ved høyskoler og universiteter, terapeuter og sykepleiere.

Vurderer permitteringer

LO-forbundet Norsk Arbeidsmandsforbund, som organiserer vektere, er også i streik. Dette rammer blant annet sikkerhetskontrollene ved mange av landets flyplasser og pengetransport.I går ettermiddag førte det til svært lange køer på Gardermoen, mens andre flyplasser i perioder har stengt adgangen til avgangshallen helt for de reisende.

Både SAS og Norwegian har varslet at de vurderer permitteringer som følge av færre passasjerer og dermed lavere inntekter.

Mulig streik ved syv flyplasser

Andre deler av flyplassdriften trues også av streik til helgen.

Torsdag starter meglingen på Avinor-området, med LO-forbundene Norsk Tjenestemannslag og EL og IT Forbundet på arbeidstagersiden. Dersom partene ikke kommer til enighet ved midnatt fredag, vil syv flyplasser tas ut i streik fra lørdag morgen.

I første omgang vil 176 ansatte innen brann— og havaritjenesten, renhold, driftspersonell, lufthavnbetjenter og AFIS-personell, som styrer flyene fra bakken, samt personell innen elektromontasje, tas ut i streik. Det betyr at flere flyplasser vil måtte stenge.